Wethouder Raimond de Prez (links) reikte het vignet vandaag uit.
Wethouder Raimond de Prez (links) reikte het vignet vandaag uit.

De Bonte Pael blij met vignet Gezonde School

Algemeen

Basisonderwijsschool De Bonte Pael in Tanthof West heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat de Bonte Pael zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen.

De Bonte Pael is trots op dit behaalde resultaat. De officiële feestelijke uitreiking van het vignet werd vandaag gedaan door wethouder Raimond de Prez, op de locatie aan de Bikolaan.

De Bonte Pael heeft speciale aandacht voor het thema Welbevinden en Sociale Veiligheid. Hiervoor zet de school verschillende activiteiten in zoals de Kanjertraining waarbij schoolpersoneel getraind zijn en ouders geïnformeerd. Op het schoolplein staat zelfs een speciaal ontworpen Kanjerbankje! School heeft regels over pestgedrag en een actief kinderparlement. Zo zorgt de Bonte Pael voor fitte en gezonde leerlingen.

Bij het werken aan Gezonde School wordt de Bonte Pael ondersteund door GGD Haaglanden.

Directeur mevrouw Brigitte Schuller-Steijger en Adjunct directeur Gabi van Eijk van de Bonte Pael zijn trots om een Gezonde School te zijn. "Vanaf 21 december hangt op de gevel van school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen zien dat de Bonte Pael nu ook een gezonde school is", laten zij weten.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.