WAT ik zeggen WIL

vaste rubrieken

Verkeersknip (1)
DEN HOORN - Ik wil even reageren op de ingezonden brief van A. v.d. Burg, in de vorige editie van deze krant, over het afsluiten van de Kristalweg. Als u niet weet waar het over gaat. Als u niet eens weet hoever het omrijden is: zeg dan alstublieft niets. De verkeersknip kost mij en vele andere elke ochtend en elke middag 10 tot 15 minuten aan tijd om aan de andere kant te komen. Zowel in de ochtend als in de middag is het namelijk spitstijd en op die route is er nu helemaal geen doorkomen meer aan door die afsluiting. Dat gezemel over de bewoners die er op vooruit zijn gegaan. Geen hond die wist toen men daar een huis kocht aan, of in de omgeving van de Kristalweg, dat deze weg twee jaar later afgesloten zou worden. Wat dacht u van de bewoners die nu opgezadeld worden met al dat verkeer? Ik hoop dat u voor hen ook een goed woordje kan doen. Ik zou graag van u een routebeschrijving willen ontvangen hoe ik in drie, maak er vijf minuten van, aan de andere kant ben.

J.W. Bergers – Den Hoorn
Verkeersknip (2)
DEN HOORN - Zeker zullen er bewoners zijn die u, Gemeente Delft, zullen bedanken voor het afsluiten van de Kristalweg door middel van een verkeersknip. Deze verkeersknip, bedoeld om sluipverkeer te weren, zal zeker z'n functie naar tevredenheid uitvoeren. Wij, bewoners van de Dijkshoornseweg in Den Hoorn, jarenlang geteisterd door sluipverkeer voordat de verlengde A4 een feit was, willen u ook bedanken. Wij bedanken u voor al het verkeer dat nu weer door onze straat rijdt, zoekend naar een mogelijkheid om uw mooie binnenstad te bereiken. Nogmaals willen wij u bedanken voor het feit dat u ons uitsluit van doorgang bij deze verkeersknip, omdat wij toevallig in Midden-Delfland wonen. Gemeente Delft: bedankt.

Luuk van Adrichem, Den Hoorn

Ouderen
DELFT - Wij 'Ouderen' leven te lang. De 'regering' houdt ons in de tang. Met een heffing om ons held te kraken. Leuker kunnen ze het niet maken. Welke partij heeft zoveel fatsoen. Wel zeggen. Maar ook voor ons wat doen?

J.M. Berendse, Delft

Avalex (1)
DEFT - Het moet toch niet mooier worden. Krijgen we van Avalex een brief en dan word je verplicht om een blauwe papierbak te nemen ten minste voor 6 maanden. Eens per vier weken wordt het papier opgehaald en dan mogen wij met zo'n giga grote bak zitten in onze kleine tuin. De huur van de tuin wordt door ons betaald, niet door de Gemeente en niet door Avalex. Vandaag heb ik contact opgenomen met Avalex en men zegt dat we het verplicht zijn. Ik heb duidelijk aangegeven, dat wij géén bak willen.

Karel Klok en Judi Klok-Levit, Delft

Avalex (2)
DELFT - Beste Avalex. 'JIJ' hebt mij deze week een brief gestuurd waarin 'JIJ' tegen mij zegt, bla bla bla. Even iets rechtzetten. Om te beginnen ben ik voor 'JOU' geen 'JOU'. Er zijn fatsoensnormen en daar dien JIJ je als semi overheid aan te houden. Ik heb niet bij JOU in de klas gezeten en ben geen familie van je. Dat doe je maar in huiselijke kring, maar hier ben ik niet van gediend. Om het verlies leidende prestige project niet verder op kosten te jagen met JOUW dwangmatige 'Dan krijg je een papiercontainer'. Die hoef ik niet en ga hem zeker niet zes maanden bij mij in de tuin zetten, want zoals JIJ zelf in de brief aangeeft heb ik er geen en hoef hem ook niet. Zo, dat is toch wel een win-win-situatie en kostenbesparend voor Avalex. Ik verwacht dat menigeen gewoon zegt: je kan de pot op ik gooi mijn zak wel ergens neer. Ga nu eerst eens in eigen gelederen je vuiltje ruimen en ga dan eens praten over efficiënt omgaan met afval. O ja, in JOUW brief heb ik je één keer kunnen betrappen op het woord U, zoals het hoort. Het taalgebruik van Avalex is een schoffering van de 'gewone' burger. Bah.

A. Vader, Delft