Er staat ook in 2017 weer veel te gebeuren bij Spiritueel Centrum Yoena, aldus Els Brouwer. (Foto: PR)
Er staat ook in 2017 weer veel te gebeuren bij Spiritueel Centrum Yoena, aldus Els Brouwer. (Foto: PR)

Nieuwe wegen bij spiritueel centrum Yoena

kijk op de wijk

'Spiritueel organisator', dat is wellicht de beste omschrijving voor wat Els Brouwer doet in haar spiritueel centrum Yoena in Delftstede aan de Phoenixstraat.

Yoena staat voor één zijn, en het centrum is dan ook een plek van samenwerking en éénwording, op basis van gelijkwaardigheid. Een broedplaats van spiritualiteit, die op allerlei manieren vorm krijgt. Yoga, mindfullness voor kinderen, coaching, lezingen of klankschaalmeditatie, je vindt het hier allemaal. Het nieuwe jaar brengt nieuwe wegen. "In 2017 beginnen we hier met 5-elementen yoga en een workshop 'yoga en hoofdpijn', vertelt Els. "Op donderdag 12 januari geeft Ariena Poot hier 's ochtends en 's avonds een gratis kennismakingsles voor haar klankworkshops. Dat is geen zangles, maar 'vrij klanken' met je eigen stem en klank. Een dag eerder, op 11 januari, geeft Paul van der Krogt een gratis kennismakingsles Tai Chi. Hier staat niet de techniek centraal, maar het beleven van de beweging."

Eigen programma
Dit zijn workshops waarvoor Els de ruimte biedt, maar zelf stelt zij ook een programma samen. "Op 18 maart geeft medium Monique Vork een reading speciaal voor ondernemers. Zit je met vragen over je bedrijf, of heb je dingen waar je tegenaan loopt, wellicht kan zij nieuwe inzichten bieden." Verder staat op haar verlanglijstje een lezing van Janet Ossenbaart over graancirkels en in februari organiseert zij een middag met het lopen van het Hartlabyrint door Selma Sevenhuijsen. "Liefst rond Valentijn. De tijd van het hart." Harpiste Femke Bloem gaf dit jaar al een harpmeditatie bij Yoena, en zij heeft alweer nieuwe plannen voor april.

Wie niet alleen spiritueel, maar ook fysiek op reis wil kan zich ook nog altijd aanmelden voor de Egyptereis van 10-22 februari. "We bezoeken de tempels van de Egyptische mysteriescholen. Een reis die in hoofd en hart doorklinkt", aldus Els, die tenslotte ook de gelegenheid neemt iedereen het goede toe te wensen voor 2017: Yoena wenst dat iedereen in 2017 zijn eigen licht weer mag herontdekken en dat iedereen het licht van liefde en compassie mag uitstralen naar de eigen directe omgeving. Dat we, staande in ons eigen persoonlijke lichtcentrum, ons niet laten afleiden en meeslepen door alle chaos om ons heen. Maar gecentreerd blijven in onszelf, ons eigen lichtcentrum om vandaaruit te handelen in wijsheid en compassie, in balans tussen hoofd en hart.