Gemeenteberichten

Algemeen

De berichten van de Gemeente Delft, week 50. 

Klant Contact Centrum

Voorkom fraude met uw identiteit

Steeds meer organisaties vragen om een kopie van uw paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of verblijfsdocument. Bijvoorbeeld als u een huurcontract of telefoonabonnement afsluit.
Er zijn mensen die misbruik maken van deze kopieën. Met uw identiteitsgegevens kan iemand anders bijvoorbeeld een lening of een telefoonabonnement op uw naam afsluiten.

Geef daarom nooit zomaar uw identiteitsbewijs af. Als iemand een kopie wil maken, vraag dan altijd waarom dit nodig is. Registratie van het soort identiteitsbewijs en documentnummer is meestal voldoende. Zoals: 'Paspoort, NWLFR3706'. Geeft u toch een kopie af? Help dan misbruik te voorkomen en schrijf op de kopie:

•         dat het een kopie is

•         aan welk bedrijf u de kopie geeft

•         de datum waarop u de kopie afgeeft

Streep verder op de kopie uw burgerservicenummer door; in het document, maar ook in de strook nummers onderaan. Veel organisaties en bedrijven hebben dit nummer niet nodig.

Door deze maatregelen maakt u het fraudeurs moeilijk om de kopie te bewerken en voorkomt u fraude met uw identiteit.
Kijk voor meer informatie op de website www.rijksoverheid.nl/identiteitsfraude. Paspoort of ID-kaart aanvragen? Maak op tijd een afspraak

Klant Contact Centrum | Phoenixstraat 16 | alleen op afspraak, via www.delft.nl/afspraak of tel. 14015 | actuele openingstijden vindt u op www.delft.nl. U kunt bij het KCC alleen per pin betalen.

                                                                

Werkzaamheden

Binnenstad

Phoenixstraat: tot en met 23 december wordt de riolering vervangen op de Phoenixstraat tussen de Binnenwatersloot en Kloksteeg. Tijdens het werk is de Kloksteeg niet bereikbaar vanaf de kant van de Phoenixstraat.

Wateringsevest: tot eind 2016 zijn er werkzaamheden op de Wateringsevest. Tijdens het werk rijdt het gemotoriseerd verkeer in beide richtingen over de OV-baan. Fietsers rijden aan de westkant waar een fietspad in twee richtingen wordt aangelegd. De OV-halte Wateringsevest is komen te vervallen.

Westvest: tot en met 30 april 2017 zijn er werkzaamheden op de ventweg van de Westvest. Tijdens het werk kan er een stremming zijn voor het bestemmingsverkeer op de ventweg. Overig doorgaand verkeer rijdt op de OV-baan en blijft altijd mogelijk.

Verhuiswerkzaamheden:

Ezelsveldlaan 2D, op dinsdag 20 december tussen 7.30 en 16.00 uur

Spoorzone

Spoorsingel: tot en met 31 maart 2017 is de Spoorsingel tussen de De Vriesstraat en Van Heemstrastraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanwege de bouw van de parkeergarage.

Hof van Delft

Parallelweg: tot eind 2016 is de Parallelweg vanwege werkzaamheden dicht voor verkeer. Een deel van de verlengde Coenderstraat (vanaf Raamstraat richting Ada van Hollandstraat) is opengesteld voor verkeer.

Spoorsingel: tot en met 31 maart 2017 is de Spoorsingel tussen de De Vriesstraat en Van Heemstrastraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanwege de bouw van de parkeergarage.

Westlandseweg: tot en met 31 december wordt de Westlandseweg ter hoogte van de brandweer heringericht. Momenteel wordt gewerkt aan de inrichting van het fietspad op de ventweg. Daarnaast wordt de oude trambaan gesloopt zodat ook daar de weg definitief kan worden ingericht als tweerichtingsfietspad.

Tanthof

Latijns-Amerikalaan: tot en met 23 december zijn er werkzaamheden op de Latijns-Amerikalaan. De riolering wordt vervangen en de weg wordt heringericht als 30 km-zone met klinkers en drempels. Tijdens het werk wordt de bussluis richting Abtswoude opgesteld voor verkeer. Na de werkzaamheden wordt het laatste stuk een fietsstraat.

Veulenkamp: tot en met 20 december zijn er werkzaamheden aan de riolering en de bestrating. Op het deel waar wordt gewerkt is tijdelijk geen gemotoriseerd verkeer mogelijk.

Voordijkshoorn

Druivenmuur: tot 1 maart 2017 is de Druivenmuur vanwege bouwactiviteiten aan de kant van de Glaskloksingel dicht voor verkeer. Er is een tijdelijke verbinding via de Eenruiter aangelegd.

Kerstanjepad / Sionsweg: tot en met 27 februari 2017 vindt er groot onderhoud plaats aan de fietsbrug tussen het Kerstanjepad en de Sionsweg. Vanwege de slechte staat van het brugdek is de brug nu versmald. Als het vervangen begint, is de brug volledig dicht voor fietsers en voetgangers.

Voorhof en Buitenhof

Westlandseweg; tot en met 13 januari wordt de Westlandseweg ter hoogte van de brandweer heringericht. Momenteel wordt gewerkt aan de inrichting van het fietspad op de ventweg. Daarnaast wordt de oude trambaan gesloopt zodat ook daar de weg definitief kan worden ingericht als tweerichtingsfietspad.

Vrijenban

Oostsingel: tot en met 23 december wordt de fietsstraat opnieuw ingericht tussen de Sint Eustatiusstraat en Soendastraat. Op het deel waar wordt gewerkt is geen doorgaand verkeer mogelijk.

Wippolder en Schieoevers

Julianalaan: tot en met 4 juli 2017 zijn er werkzaamheden aan de Julianalaan tussen de Michiel de Ruyterweg en de Rotterdamseweg. De riolering wordt vervangen en de weg wordt ingericht als 30 km-zone. Tijdens het werk kunnen voertuigen niet door dit deel van de Julianalaan rijden.

Kloosterkade: tot en met 31 mei 2017 wordt de Kloosterkade opnieuw bestraat. Het gaat om het deel tussen de Professor Krausstraat en Nassaulaan.

Mijnbouwplein/Michiel de Ruyterweg: tot en met 23 december zijn er werkzaamheden aan de riolering. Tijdens het werk is de OV-baan voor de helft dicht. Bussen richting de Sebastiaansbrug kunnen gebruik maken van de andere helft van de OV-baan.

Rotterdamseweg: tot en met 20 december wordt de watergang langs het fietspad aan de Rotterdamseweg gebaggerd ter hoogte van de Cornelis Drebbelweg. Tijdens de werkzaamheden is het fietspad afgesloten. Fietsers worden omgeleid via de Leeghwaterstraat.

Sint Sebastiaansbrug: de Sint Sebastiaansbrug is afgesloten voor zwaar verkeer (hoger dan 2,5 meter of zwaarder dan 5 ton). Zwaar verkeer wordt omgeleid:

- vanaf de A13 (vanuit Amsterdam/Leiden) via de Vrijenbanselaan, Broekmolenweg en Wateringsevest.

- vanaf de A13 (vanuit Rotterdam) via de Kruithuisweg/N470, Prinses Beatrixlaan, Westlandseweg en Zuidwal

Automobilisten, fietsers, voetgangers en invalidenvoertuigen kunnen wel gebruikmaken van de brug.

Stieltjesweg: tot augustus 2017 zijn er bouwwerkzaamheden langs de Stieltjesweg. Vanwege de bouwactiviteiten is de weg versmald en is eenrichtingsverkeer ingesteld voor de hele bouwperiode.

Beperkt treinverkeer

In december en januari rijden er minder treinen tussen Den Haag en Rotterdam. Tot en met 22 januari 2017 zet de NS minder treinen in op het traject Den Haag - Rotterdam - Breda (in beide richtingen). Er zijn dan onderhoudswerkzaamheden van ProRail en testritten van NS-materieel. Dit heeft ook gevolgen voor treinreizigers die via stations in Delft reizen:

  • 19 december tot en met 6 januari: NS rijdt testritten, beperkt treinverkeer
  • Weekenden 14 en 15 januari en 21 en 22 januari: geen treinverkeer Rotterdam Centraal - Rotterdam Lombardijen
  • Werkdagen 9 tot en met 13 januari en 16 tot en met 20 januari: minder treinen Den Haag - Rotterdam - Dordrecht

Check dus voor vertrek de reisplanner van de NS voor het beste en meest actuele reisadvies. Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op www.ns.nl/reisinformatie/grote-werkzaamheden/werkzaamheden-rotterdam.

Besluiten

VUURPLEKKEN JAARWISSELING 2016- 2017

Het college heeft voor de jaarwisseling 2016-2017 de volgende vuurplekken aangewezen:
* Tanthof: Amazoneweg thv. de kruising met de Kalfjeslaan en Abtswoude

* Brasserskade: parkeerterrein Brasserskade / Castrop Rauxellaan

* Geerweg: grasveld Koningsplein.

Voorwaarden

De gemeente stelt voorwaarden. Zo moet een betrouwbare organisatie verantwoordelijk zijn voor de organisatie van het vuur en moeten er voldoende overige activiteiten in de omgeving van de vuurplek zijn. Op 31 december 2016 en 1 januari 2017 kan op deze locaties niet geparkeerd worden. Op andere locaties dan hier genoemd zijn geen Oud & Nieuw-vuren toegestaan.

Bezwaar
Belanghebbenden in de zin van de Algemene wet bestuursrecht kunnen binnen zes weken na deze bekendmaking een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, p/a postbus 78, 2600 ME Delft, onder vermelding van 'bezwaarschrift'.

WIJZIGING STARTERSLENING VERORDENING

De gemeenteraad heeft in haar vergadering van 1 december 2016 besloten de Starterslening verordening te verlengen tot 1 januari 2019 en op advies van SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting) enkele technische aanpassingen in de verordening door te voeren.

Korte weergave inhoud

Door de gemeenteraad is besloten de Starterslening verordening te verlengen tot 1 januari 2019. De Starterslening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van een woning in Delft en het bedrag dat een koopstarter maximaal kan lenen bij een reguliere bank. Het ligt in de bedoeling om nog rond de 50 startersleningen uit te geven tot een maximaal bedrag van         € 1.500.000 met een maximaal te lenen bedrag van € 30.000 per lening.

Op advies van SVn zijn ook enkele technische aanpassingen in de verordening doorgevoerd.

De wijziging van de Starterslening verordening treedt in werking per 1 januari 2017.

De verordening is te raadplegen via www.delft.nl/gemeenteraad en de tekst ligt kosteloos ter inzage bij het KCC aan de Phoenixstraat 16.

VASTSTELLING VERORDENING BLIJVERSLENING

De gemeenteraad heeft in haar vergadering van 1 december 2016 besloten de verordening Blijverslening gemeente Delft vast te stellen.

Korte weergave inhoud

De gemeenteraad heeft in haar vergadering van 1 december 2016 besloten de verordening Blijverslening gemeente Delft vast te stellen. Om het langer zelfstandig thuis wonen voor ouderen en andere zorgdoelgroepen mogelijk te maken kunnen er aanpassingen aan de woning nodig zijn. Banken bieden hiervoor vaak geen financiering als iemand bijvoorbeeld ouder is, of als inwoners een kind hebben met een bijzondere zorgvraag waarvoor zij hun huis aan willen passen. SVn (stimuleringsfonds volkshuisvesting) heeft hiertoe de zogeheten Blijverslening ontwikkeld, een voor eigenaar-bewoners aantrekkelijke vorm van revolverende financiering.

Eigenaar-bewoners kunnen de lening onder meer inzetten voor technische innovaties, aanpassingen tot kangoeroe wonen, verbouwingen voor de toe- en doorgankelijkheid van de woning, of de verbouwing van een garage tot slaap/badkamer met als doel dat de eigenaren langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

De gemeente bepaalt in de verordening de voorwaarden waaronder de Blijverslening mag worden ingezet.

De verordening treedt in werking per 1 januari 2017 en heeft een looptijd tot 1 januari 2019.

De verordening is te raadplegen via www.delft.nl/gemeenteraad en de tekst ligt kosteloos ter inzage bij het KCC aan de Phoenixstraat 16.

UITVOERINGSBESLUIT AFVALSTOFFENVERORDENING DELFT 2016

Het college van burgemeester en wethouders van Delft maakt bekend dat in zijn vergadering van 27 september 2016 het Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening Delft 2016 is vastgesteld, onder gelijktijdige intrekking van het Verzamelbesluit Uitvoeringsbesluiten Afvalstoffenverordening 2014.

In dit uitvoeringsbesluit is, verkort weergegeven, het volgende geregeld:

* inzameldienst die het huishoudelijk afval in Delft inzamelt

* regels omtrent tijden, plaatsen en wijzen van aanbieden van huishoudelijk afval

* regels die gelden voor bedrijfsafval

* regels omtrent het voorkomen van zwerfvuil.

Het Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening Delft 2016 treedt gelijktijdig met de Afvalstoffenverordening 2016 van de gemeente Delft in werking.

Omgevingsvergunningen

AANGEVRAAGD

2611 CA | Korte Geer 1 | slopen van het grijze gebouw | sloop/beschermd stadsgezicht SDG | datum ingediend: 07-12-2016

2611 CR | Wijnhaven 11 | plaatsen van nieuwe handelsreclame | reclame | datum ingediend: 03-12-2016

2611 EX | De Vlouw 10 | samenvoegen van de woning | bouw | datum ingediend: 08-12-2016

2611 JG | Choorstraat 32 | verbouwen van de panden tot studentenhuisvesting en winkelruimte | bouw, rijksmonumenten, sloop/beschermd stadsgezicht SDG, monumenten gemeentelijke verordening | datum ingediend: 09-12-2016

2612 XL | Rembrandtstraat 1 | wijzigen van de indeling en functie van het pand | bouw | datum ingediend: 06-12-2016

2623 CN | Kreekrugpad 75 | kappen van een esdoorn en twee coniferen uit de achtertuin | kap | datum ingediend: 07-12-2016

2623 HW | Jagerstraat 1 | aanleggen van een in- en uitrit | bouw, uitweg | datum ingediend: 03-12-2016

2624 BC | Mercuriusweg 18 | wijzigen van de functie naar lichte daghoreca (broodjeszaak) | strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO | datum ingediend: 06-12-2016.

VERLEEND REGULIER

2611 CE | Oude Delft 104 | plaatsen van dakramen | bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO, monumenten gemeentelijke verordening | datum verleend: 07-12-2016

2612 CA | Brasserskade 1 | westzijde nieuwe sporthal | kappen van een boom (wilg) | kap | datum verleend: 07-12-2016

2613 EB | Van der Heimstraat 24 | vergroten van het dak ter plaatse van de nok | bouw | datum verleend: 09-12-2016

2614 SJ | Glaskloksingel 'Delfts Meesterwerk Veld 21' | aanvraag om wijziging op een omgevingsvergunning, voor enkele aanpassingen op het al vergunde project Harnaschpolder veld 21 | bouw | datum verleend: 09-12-2016

2616 LZ | Kleveringweg 16 | aanbrengen van nieuwe reclamevoering en een gevelwijziging | bouw, reclame | datum verleend: 07-12-2016

hoek Engelsestraat–Westlandseweg | bouwen van een keermuur en trap tbv. SSD532 | bouw | datum verleend: 09-12-2016.

VERLENGDE BESLISTERMIJN (CORRECTIE)

In de krant van 30 november stond bij een publicatie een onjuist adres, nl. Rotterdamseweg 270. Dit moet echter zijn:
2629 HG | Rotterdamseweg 366-370 | realiseren van een bedrijfsverzamelgebouw met garageboxen | bouw | nieuwe beslisdatum: 27-12-2016.

Meldingen

SLOOPMELDINGEN

2613 MX | Staalmeesterstraat 20 I | verwijderen van asbest | datum ingediend: 06-12-2016

2611 CA | Korte Geer 1 | slopen van het grijze gebouw | datum ingediend: 07-12-2016

2611 HM | Hippolytusbuurt 1, 2 en Nieuwstraat 38 | verwijderen van asbest | datum ingediend: 05-12-2016

2611 JG | Choorstraat 32 | verbouwen van de panden tot studentenhuisvesting en winkelruimte | datum ingediend: 09-12-2016

2612 JH | Gerardus de Haenstraat 67 | verwijderen van asbest | datum ingediend: 08-12-2016

2613 NK | Frank van Borselenstraat 113 | verwijderen van asbest | datum ingediend: 06-12-2016

2624 ES | Martinus Nijhofflaan 4B | deels verwijderen van de entreeluifel en overstek tbv. de bouw van toren 3 | datum ingediend: 05-12-2016

2628 VK | Schoemakerstraat 97 | slopen en saneren uit een voormalig kantoorpand | datum ingediend: 06-12-2016.


MELDING BRANDVEILIG GEBRUIK

2611 EB | Koornmarkt 35 | brandveilig gebruiken van het pand | datum ingediend: 03-12-2016

2628 CA | Leeghwaterstraat 44 | brandveilig gebruiken van het pand | datum ingediend: 05-12-2016

2628 PZ | Prof. Schermerhornstraat 75 t/m 121 | brandveilig gebruiken van het pand | datum ingediend: 02-12-2016

2629 HS | Kluyverweg 1 | brandveilig gebruiken van het pand | datum ingediend: 05-12-2016.

MELDING BRANDVEILIG GEBRUIK NIET AKKOORD

2613 TW | Hugo de Grootstraat 86 | brandveilig gebruiken van het pand | datum ingediend: 30-11-2016

2628 CS | Van der Burghweg 1 | brandveilig gebruiken van het pand | datum ingediend: 26-10-2016.

Formele publicatie

De formele publicatie van algemeen verbindende voorschriften (verordeningen) en kennisgevingen gebeurt digitaal in een Gemeenteblad op www.officielebekendmakingen.nl.

Op www.delft.nl/bekendmakingen vindt u directe links naar deze bekendmakingen van de gemeente Delft, en hoe u beroep en bezwaar kunt aantekenen. Melding doen of omgevingsvergunning aanvragen? Dat kan via