Petra Berger: Het lijkt me ontzettend leuk iedereen weer te zien en samen iets moois neer te zetten voor het publiek.
Petra Berger: Het lijkt me ontzettend leuk iedereen weer te zien en samen iets moois neer te zetten voor het publiek.

Petra Berger kijkt uit naar Kerstconcert in Delft

Algemeen

Kerstconcert in Delft is een niet meer weg te denken evenement tijdens de Donkere Dagen van Delft. De Oude Kerk zal vrijdag 16 december weer het decor vormen voor dit Kerstconcert, met voorstellingen om 18.00 uur en 20.30 uur. Wederom is de sopraan Petra Berger van de partij.

Petra Berger was er in het verleden al vaak bij. "Ik vind vooral de locatie van Kerstconcert in Delft ontzettend mooi", geeft Berger aan. "Heel sfeervol. Deze eeuwenoude kerk geeft het concert een Anton Pieck-achtige setting. Wat ik verder bijzonder vind, is de groep van artiesten en muzikanten met wie we het concert geven. Dat is echt een club met gemotiveerde en professionele muzikanten. Inmiddels kennen we elkaar goed. Daardoor hoeven we elkaar niet uit te vinden. We pakken het op waar we een jaar eerder zijn gestopt."

-Wordt Kerstconcert in Delft zodoende steeds beter?
Petra Berger: "Dat denk ik wel, ja. Het  valt steeds als een puzzel in elkaar en we bouwen daar vervolgens op voort. Dat is alleen maar goed."

-Je werkt veel samen met Jan Vayne. Wat bevalt je hier zo aan?
"We zoeken elkaar steeds op, ja. We hebben ook samen een cd gemaakt. De samenwerking met Jan Vayne is een leuk vast item in m'n carrière. Jan is een begenadigd pianist, het is fantastisch wat hij uit z'n vleugel kan toveren. Heel bijzonder ook hoe veelzijdig hij is. Van het klassieke genre toch lichte muziek. En dat is precies wat ik als klassieke zangeres ook graag doe. Ik zing van Puccini tot Jacques Brel. Er zijn maar weinig muzikanten die dat allebei kunnen volgen."

-Wat gaan jullie tijdens Kerstconcert in Delft samen doen?
"Jan begeleidt alle muziek. Verder zullen we samen een aantal echte kerstklassiekers brengen. Samen met de tenor Jorge Castro ga ik enkele mooie Italiaanse stukken doen. Dat heeft een hoog kippenvelgehalte, muziek waar je het warm van krijgt. En daar is het ook Kerst voor."

-Waar kijk je het meeste naar uit?
"De sfeer. Het lijkt me ontzettend leuk iedereen weer te zien en samen iets moois neer te zetten voor het publiek. Het geeft me veel voldoening als iedereen in het publiek na afloop glanzende ogen heeft."

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.kerstconcertindelft.nl of bel naar 015 – 214 39 12.