De negende editie van Delft On Stage in april dit jaar vond plaats in De Buitenhof. (Foto: PR)
De negende editie van Delft On Stage in april dit jaar vond plaats in De Buitenhof. (Foto: PR)

Lof voor Sporthal De Buitenhof

kijk op de wijk

DELFT - Sporthal De Buitenhof is op 14 maart 2017 opnieuw gastheer van Delft On Stage, het jaarlijkse evenement dat VMBO-leerlingen in contact brengt met het bedrijfsleven.

Editie 2017 wordt een bijzonder evenement voor Delft On Stage. Het Beroepenfeest voor het VMBO viert volgend jaar maart haar tweede lustrum. VMBO On Stage begon tien jaar geleden als Delft On Stage. Inmiddels is On Stage uitgegroeid tot een evenement met landelijke allure: Niet minder dan 16 andere gemeenten en regio's organiseren het Beroepenfeest nu ook. Van Westland tot Doetinchem en van Zuid-West Friesland tot Roermond. Maar hier, op de plek waar het allemaal begon, klopt het On Stage hart nog steeds sterk.

Akoestiek en logistiek
Carmen Kooloos, projectleider van Delft on Stage is blij dat het beroepenfeest opnieuw onderdak heeft gevonden bij Sporthal De Buitenhof. "We hebben afgelopen jaar hele goede ervaringen gehad met deze locatie", legt ze uit. "we hebben eigenlijk alleen maar positieve reacties gehad van de deelnemende leerlingen en bedrijven."
En dat is niet niks: "Want om een plek te vinden waar per ronde zo'n 600 mensen kunnen rondlopen, en over de hele dag gezien meer dan 1250 personen, is niet eenvoudig. Maar Sporthal de Buitenhof kan het aan en je kunt de groepen ook heel goed logistiek sturen. Daar komt bij dat de mensen van de gemeente, onder wiens beheer de sporthal valt heel bereidwillig zijn. Zo was bij de vorige editie de beheerder de hele dag aanwezig en konden we hem alles vragen. Daarnaast is de zaal goed in te richten en heeft die ook nog eens een goede akoestiek. Dat is ook belangrijk met zoveel mensen."
Eigenlijk is Buitenhof wel een logische plek voor Delft On Stage, denkt Carmen: "De sporthal is goed bereikbaar, zowel met de auto als per fiets. De scholen die meedoen liggen er niet ver vandaan: CLD Obrechtstraat, SC Delfland en Grotius Juniusstraat op loopafstand, en Stanislascollege locatie Krakeelpolderweg en Reinier de Graafpad zijn ook niet ver. Bovendien krijgen veel leerlingen ook sportles in de hal, dus het is voor hen ook een bekende en veilige omgeving." Carmen verwacht dat het in maart een tiende spetterende editie wordt: "We hebben tenslotte iets te vieren!"