'Als je dat zo voelt, moet je eerlijk zijn'

sport

DELFT - Delft en Oscar Laguna Burgos maakten vorige week bekend de samenwerking aan het eind van dit seizoen te beëindigen.

- Hoe zijn jullie tot dit besluit gekomen?
"Ik ben dit seizoen tegen dingen aangelopen die ik mis bij de club en waarmee ik niet verder kan. Daar kan de club niets aan doen, maar ik loop erdoor vast."

- Waar heb je het dan over?
"Het ontbreken van een kunstgrasveld en jeugdelftallen. Volgend jaar is er een A-jeugd waaruit ik jongens kan halen, maar eronder is niet veel meer. Aan het begin van het seizoen heb ik jongens uit allerlei lagere elftallen bij de selectie moeten halen en ze doen het fantastisch, maar het was natuurlijk niet de bedoeling."

- Was het een lastige beslissing?
"Op zich niet, want als je dit voelt, moet je eerlijk zijn. Wel sta ik met ontzettend veel plezier op het veld en blijft Delft een prachtige vereniging met geweldige mensen."

- Wat ga je volgend seizoen doen?
"We gaan eerst in gesprek met DHC, waar ik hoofd opleidingen ben en kijken hoe die verlopen. Verder heeft voetbal altijd een belangrijke plek in mijn leven ingenomen en dat zal niet veranderen. Ik zal dus zeker weer op zoek gaan naar een club."