et team van De Burgemeesters met partners voor de eerste festivaltent van Winterdorp Festival.
et team van De Burgemeesters met partners voor de eerste festivaltent van Winterdorp Festival.

De eerste artiesten van Winterdorp Festival...

Algemeen

Meer dan dertig artiesten en duizenden feestgangers komen op zaterdag 14 januari naar de Schoemaker Plantage in Delft voor Winterdorp Festival. Afgelopen week is de bouw van de ijsbaan Winters Delft begonnen. De enorme tent staat, en dat is ook direct de eerste stage van Winterdorp. Organisator De Burgemeesters maakt exclusief in de Delft op Zondag ongeveer de helft van de namen bekend. 

"In de zomer zijn er in Nederland vele honderden buitenfestivals te bezoeken. En in de winter? Dan hebben we nauwelijks iets. Iedere organisator is zich aan het voorbereiden op de zomer. Dus wat doen wij? Wij organiseren een winterfestival. Met verwarmde podia, warmtehutjes, poffertjes, schaatsen, ijsglijden en nog veel meer. Dit wordt een festival om trots op te zijn", vertelt Tim van Peppen van De Burgemeesters. "Het is een bijzonder concept, waarbij het festival groeit naarmate er meer kaarten verkocht worden", legt van Peppen uit. "We werken, net zoals in een echt dorp, met bouwfases. In bouwfase 1, die nu van start is, hebben we onder meer de artiest Snollebollekes staan."

Als er weer enkele honderden tickets meer verkocht worden, begint bouwfase 2. Dan wordt er nog een podium gebouwd, met nieuwe artiesten, maar ook bijvoorbeeld een sauna en silent disco op het ijs. Op de mainstage staan onder andere: Snollebollekes, Barry Badpak, Girls love DJ's, Andrew Mathers, de Delftsche Helden en de winnaar van de Winters Delft Junior-DJ Contest.

De andere headliners worden komende week via de website bekend gemaakt. Op de Steck-stage staan onder andere Playground Zer0, Project Bongo, Boxruba en Ooostblok. Zij worden afgewisseld door de resident DJ's van Steck: Good Busy BLVD en DJ's Robin Visser en Remco Ruijgers onder de naam Kolder. Er wordt een Hollandse kroeg gebouwd met daarin Feest DJ Bassie en diverse Hollandse zangers. Daarnaast komt er een silent-disco op het ijs met Dj AjeN, Layon Nais, Divino & Di Mc en Marvinski. Dan komt er ook nog een grote iglo met daarin onder andere DJ's Mr. Belt & Wezol & Heaux Couture.

Het volledige programma is te bekijken via www.winterdorpfestival.nl. Het festival duurt van 16:00 tot 23:00 uur en de minimumleeftijd is 18 jaar.