Op 26 november waren mevrouw en de heer Adriaanse 60 jaar getrouwd. Burgemeester Van Bijsterveldt kwam langs met de felicitaties.
Op 26 november waren mevrouw en de heer Adriaanse 60 jaar getrouwd. Burgemeester Van Bijsterveldt kwam langs met de felicitaties.

Gemeenteberichten

Algemeen

De gemeenteberichten uit de krant Delft op Zondag van week 49.

Paspoort of ID-kaart aanvragen? Maak op tijd een afspraak

Vraagt u binnenkort bij het Klant Contact Centrum van de gemeente een paspoort of identiteitskaart aan? Maak dan op tijd een afspraak. De komende weken kan het namelijk extra druk zijn.

De drukte wordt veroorzaakt doordat 5 jaar geleden de wet veranderde en kinderen verplicht werden een eigen reisdocument te hebben. Deze wijziging viel samen met een verhoging van de kosten in 2012. Daardoor zijn in november en december 2011 extra veel reisdocumenten aangevraagd. De reisdocumenten die toen zijn aangevraagd, zijn nu bijna verlopen.

Als u op tijd een afspraak maakt, heeft u de meeste kans dat uw gewenste dag of tijdstip nog beschikbaar is. Een afspraak maakt u snel en eenvoudig via www.delft.nl/afspraak of u belt hiervoor 14015. Het Klant Contact Centrum is op afspraak geopend van maandag t/m donderdag van 8.30 - 17.00 uur, en op vrijdag van 8.30 – 20.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.delft.nl/paspoort of www.delft.nl/identiteitskaart.

Klant Contact Centrum | Phoenixstraat 16 | alleen op afspraak, via www.delft.nl/afspraak of tel. 14015 | actuele openingstijden vindt u op www.delft.nl. U kunt bij het KCC alleen per pin betalen.

Jubileum

Op 26 november waren mevrouw en de heer Adriaanse 60 jaar getrouwd. Burgemeester Van Bijsterveldt kwam langs met de felicitaties.

Werkzaamheden

BINNENSTAD

Lichtjesavond: op dinsdag 13 december is het Lichtjesavond in Delft. Tijdens dit evenement is de binnenstad slecht bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer.

Breestraat: op maandag 12 december zijn er werkzaamheden op de Breestraat. De weg is dan dicht voor gemotoriseerd verkeer.

Phoenixstraat: tot en met 23 december wordt de riolering vervangen op de Phoenixstraat tussen de Binnenwatersloot en Kloksteeg. Tijdens het werk is de Kloksteeg niet bereikbaar vanaf de kant van de Phoenixstraat.

Wateringsevest: tot eind 2016 zijn er werkzaamheden op de Wateringsevest. Tijdens het werk rijdt het gemotoriseerd verkeer in beide richtingen over de OV-baan. Fietsers rijden aan de westkant waar een fietspad in twee richtingen wordt aangelegd. De OV-halte Wateringsevest is komen te vervallen.

Westvest: tot en met 30 april 2017 zijn er werkzaamheden op de ventweg van de Westvest. Tijdens het werk kan er een stremming zijn voor het bestemmingsverkeer op de ventweg. Overig doorgaand verkeer rijdt op de OV-baan en blijft altijd mogelijk.

Verhuiswerkzaamheden: Geerweg 45, op dinsdag 13 december tussen 7.30 en 13.00 uur

SPOORZONE

Kampveldweg: tot en met 16 december is de Kampveldweg afgesloten vanwege werkzaamheden aan het dak van de spoortunnel. Verkeer wordt omgeleid.

Spoorsingel: tot en met 31 maart 2017 is de Spoorsingel tussen de De Vriesstraat en Van Heemstrastraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanwege de bouw van de parkeergarage.

HOF VAN DELFT

Antonie Heinsiusstraat: tot en met 16 december wordt de riolering vervangen. Op het deel waar wordt gewerkt is tijdelijk geen gemotoriseerd verkeer mogelijk.

Parallelweg: tot eind 2016 is de Parallelweg vanwege werkzaamheden dicht voor verkeer. Een deel van de verlengde Coenderstraat (vanaf Raamstraat richting Ada van Hollandstraat) is opengesteld voor verkeer.

Prinses Beatrixlaan / Westlandseweg: in het weekend van 11 en 12 december staan de verkeerslichten uit op het kruispunt van de Prinses Beatrixlaan met de Westlandseweg en is het aantal rijstroken teruggebracht. Er zijn verkeersregelaars aanwezig.

Spoorsingel: tot en met 31 maart 2017 is de Spoorsingel tussen de De Vriesstraat en Van Heemstrastraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanwege de bouw van de parkeergarage.

Westlandseweg: tot en met 31 december wordt de Westlandseweg ter hoogte van de brandweer heringericht. Momenteel wordt gewerkt aan de inrichting van het fietspad op de ventweg. Daarnaast wordt de oude trambaan gesloopt zodat ook daar de weg definitief kan worden ingericht als tweerichtingsfietspad.

Verhuiswerkzaamheden: Westerstraat 110, op dinsdag 13 december tussen 8.00 en 17.00 uur

TANTHOF

Latijns-Amerikalaan: tot en met 29 december zijn er werkzaamheden op de Latijns-Amerikalaan. De riolering wordt vervangen en de weg wordt heringericht als 30 km-zone met klinkers en drempels. Tijdens het werk wordt de bussluis richting Abtswoude opgesteld voor verkeer. Na de werkzaamheden wordt het laatste stuk een fietsstraat.

Veulenkamp: tot en met 20 december zijn er werkzaamheden aan de riolering en de bestrating. Op het deel waar wordt gewerkt is tijdelijk geen gemotoriseerd verkeer mogelijk.

VOORDIJKSHOORN

Druivenmuur: tot 1 maart 2017 is de Druivenmuur vanwege bouwactiviteiten aan de kant van de Glaskloksingel dicht voor verkeer. Er is een tijdelijke verbinding via de Eenruiter aangelegd.

Kerstanjepad / Sionsweg: tot en met 27 februari 2017 vindt er groot onderhoud plaats aan de fietsbrug tussen het Kerstanjepad en de Sionsweg. Vanwege de slechte staat van het brugdek is de brug nu versmald. Als het vervangen begint, is de brug volledig dicht voor fietsers en voetgangers.

VOORHOF EN BUITENHOF

Westlandseweg: tot en met 31 december wordt de Westlandseweg ter hoogte van de brandweer heringericht. Momenteel wordt gewerkt aan de inrichting van het fietspad op de ventweg. Daarnaast wordt de oude trambaan gesloopt zodat ook daar de weg definitief kan worden ingericht als tweerichtingsfietspad.

Zweerspad: tot en met 16 december wordt de fiets- en voetgangersbrug vervangen. Tijdens de werkzaamheden is de brug dicht.

VRIJENBAN

Oostsingel: tot en met 23 december wordt de fietsstraat opnieuw ingericht tussen de Sint Eustatiusstraat en Soendastraat. Op het deel waar wordt gewerkt is geen doorgaand verkeer mogelijk.

WIPPOLDER EN SCHIEOEVERS

Engelsestraat: van 12 tot en met 14 december is de Engelsestraat vanwege werkzaamheden dicht ter hoogte van de Roobol. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Abtswoudseweg. Fietsers kunnen omrijden via het Nijverheidsplein.

Julianalaan: tot en met 4 juli 2017 zijn er werkzaamheden aan de Julianalaan tussen de Michiel de Ruyterweg en de Rotterdamseweg. De riolering wordt vervangen en de weg wordt ingericht als 30km-zone. Tijdens het werk kunnen voertuigen niet door dit deel van de Julianalaan rijden.

Kloosterkade: tot en met 31 mei 2017 wordt de Kloosterkade opnieuw bestraat. Het gaat om het deel tussen de Professor Krausstraat en Nassaulaan.

Mijnbouwplein/Michiel de Ruyterweg: tot en met 23 december zijn er werkzaamheden aan de riolering. Tijdens het werk is de OV-baan voor de helft dicht. Bussen richting de Sebastiaansbrug kunnen gebruik maken van de andere helft van de OV-baan.

Sint Sebastiaansbrug: de Sint Sebastiaansbrug is afgesloten voor zwaar verkeer (hoger dan 2,5 meter of zwaarder dan 5 ton). Zwaar verkeer wordt omgeleid:

  • vanaf de A13 (vanuit Amsterdam/Leiden) via de Vrijenbanselaan, Broekmolenweg en Wateringsevest
  • vanaf de A13 (vanuit Rotterdam) via de Kruithuisweg/N470, Prinses Beatrixlaan, Westlandseweg en Zuidwal

Automobilisten, fietsers, voetgangers en invalidenvoertuigen kunnen wel gebruikmaken van de brug.

Stieltjesweg: tot augustus 2017 zijn er bouwwerkzaamheden langs de Stieltjesweg. Vanwege de bouwactiviteiten is de weg versmald en is eenrichtingsverkeer ingesteld voor de hele bouwperiode.

BEPERKT TREINVERKEER

In december en januari rijden er minder treinen tussen Den Haag en Rotterdam. Tot en met 22 januari 2017 zet de NS minder treinen in op het traject Den Haag - Rotterdam - Breda (in beide richtingen). Er zijn dan onderhoudswerkzaamheden van ProRail en testritten van NS-materieel. Dit heeft ook gevolgen voor treinreizigers die via stations in Delft reizen:

  • Werkdagen van 12 tot en met 16 december: minder treinen Den Haag Centraal - Rotterdam – Dordrecht
  • Weekenden 10 en 11 december en 17 en 18 december: geen treinverkeer Rotterdam Centraal - Rotterdam Lombardijen
  • 19 december tot en met 6 januari: NS rijdt testritten, beperkt treinverkeer
  • Weekenden 14 en 15 januari en 21 en 22 januari: geen treinverkeer Rotterdam Centraal - Rotterdam Lombardijen
  • Werkdagen 9 tot en met 13 januari en 16 tot en met 20 januari: minder treinen Den Haag - Rotterdam - Dordrecht

Check voor vertrek de reisplanner van de NS voor het beste en meest actuele reisadvies. Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op www.ns.nl/reisinformatie/grote-werkzaamheden/werkzaamheden-rotterdam.

Politieke agenda

Dinsdag 14 december: vergadering van de commissie Ruimte en Verkeer, 20.00 uur, procedurevergadering; 20.15 uur: overlegvergadering.

Kijk voor de agenda(stukken) op de vergaderkalender op www.delft.nl/gemeenteraad.

Besluiten

REGULIERE PRIJZEN EN TARIEVEN 2017 VASTGESTELD

Het college van burgemeester en wethouders van Delft heeft op 11 oktober 2016 het Besluit reguliere prijzen en tarieven 2017 vastgesteld. Het gaat om de prijzen en tarieven die niet in een belastingverordening worden vastgesteld, zoals afdrukken van topografische kaarten, zwembadentree, verhuur van sportaccommodaties, archiefproducten en de Delftpas.

Deze prijzen en tarieven zullen ingaan per 1 januari 2017. Eén dag na deze bekendmaking treedt het besluit in werking.

VERWIJDEREN AANHANGER

Het volgende voertuig staat al geruime tijd (in ieder geval langer dan 3 dagen) op de volgende locatie aan de openbare weg geparkeerd:

2625 GM | Rooseveltlaan thv. nr. 53-55 | een aanhanger zonder kenteken.

Het is verboden om een aanhangwagen, trailer of een recreatievoertuig gedurende 3 achtereenvolgende dagen op de weg te parkeren. De aanhanger is inmiddels voorzien van een waarschuwingssticker. Vóór 14-12-2016 moet aan deze overtreding een eind zijn gemaakt door de aanhanger te verwijderen van de openbare weg. Indien de aanhanger niet voor die tijd is verwijderd, dan is de gemeente genoodzaakt dit te doen. De door de gemeente gemaakte kosten worden verhaald op de eigenaar. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de KCC, telefoon 14015.

Belanghebbenden kunnen voor 18-01-2017 een bezwaarschrift tegen het besluit indienen bij het college van b&w, postbus 78, 2600 ME Delft, onder vermelding van bezwaarschrift.

VERKEERSBESLUITEN

2625 CT | Mozartlaan thv. nr. 488 | aanwijzen gehandicaptenparkeerplaats (2909650)

2628 HS || Cohen Stuartstraat thv. nr. 28 | aanwijzen gehandicaptenparkeerplaats (2909670)

2628 VB | Wippolderstraat thv. nr. 17 | intrekken gehandicaptenparkeerplaats (2911566).

Omgevingsvergunningen

AANGEVRAAGD

2611 EP | Kromstraat 25 | het brandveilig gebruiken van het pand | activiteit: brandveilig gebruik | datum ingediend: 28-11-2016

2611 ER | Kromstraat 20 | het brandveilig gebruiken van het pand | activiteit: brandveilig gebruik | datum ingediend: 28-11-2016

2611 LK | Rietveld 195 | het realiseren van een dakkapel | activiteit: bouw | datum ingediend: 29-11-2016

2611 xx | nabij station Delft | het plaatsen van een tijdelijke mast telecommunicatie | activiteit: bouw | datum ingediend: 1-12-2016

2612 XT | Van Bronckhorststraat 29 | het brandveilig gebruiken van het pand | activiteit: brandveilig gebruik | datum ingediend: 27-11-2016

2614 GR | Buitenwatersloot 312 | het kappen van een boom en inrichten van het terrein | activiteiten: aanleg, kap | datum ingediend: 28-10-2016

2622 AP | Sadatweg 54/56 | het wijzigen van de bestemming van kantoor naar wonen | activiteit: strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO | datum ingediend: 28-11-2016

2622 DJ | Guineelaan 46 | het plaatsen van een raam in de zijgevel op de 2e verdieping | activiteit: bouw | datum ingediend: 1-12-2016

2624 LB | A.M. de Jonglaan 9 | de woning opdelen in 5 zelfstandige woonunits | activiteit: bouw | datum ingediend: 29-11-2016

2625 EB | Kerkpolderweg 12 | het plaatsen van een hergebruikte overkapping op de tennisbaan | activiteit: bouw | datum ingediend: 1-12-2016

2628 xx | Feldmannweg en deel C. Drebbelweg | het kappen van 16 bomen wegens vervanging riool | activiteit: kap | datum ingediend: 30-11-2016.

VERLEEND REGULIER

2611 EN/JP/WL | Molstraat 48-56, Oostplantsoen thv. nr. 94, Voorstraat thv. nr. 6 | het kappen van vijf bomen op drie locaties wegens gezondheid en verkeerde stamplaats | activiteit: kap | datum verleend: 1-12-2016

2611 VL | Nieuwe Langendijk 60 | het wijzigen van de winkelfunctie naar wonen | activiteiten: bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO | datum verleend: 29-11-2016

2612 xx | Oostpoortweg | het kappen van 18 populieren | activiteit: kap | datum verleend: 29-11-2016

2625 BB | Debussystraat 29 | het kappen van 5 platanen voor het herinrichten van het parkeerterrein | activiteit: kap | datum verleend: 28-11-2016

2628 CE | Landbergstraat 8 | het nieuw bouwen van een fietsenstalling, restauratieve voorziening en een werkplaats | activiteiten: bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO | datum verleend: 2-12-2016.

VERLEEND UITGEBREID

2616 LC | Klein Delfgauw 65 | brandveilig gebruik kinderdagverblijf | activiteiten: bouw, brandveilig gebruik | datum verleend: 29-11-2016.

INGETROKKEN AANVRAAG

2629 HN | Cyclotronweg 3 | het aanpassen van de hoogte van de bestaande reclamemast | activiteit: reclame | datum ingediend: 21-11-2016.

VERGUNNINGVRIJ

2613 HG | Isaak Hoornbeekstraat 59 | het aanleggen van een afvoer naar buiten tbv. een afzuigkap | activiteit: bouw | datum ingediend: 22-11-2016.

VERLENGDE BESLISTERMIJN

2611 CH | Peperstraat 36 | splitsen winkel en aanpassing gevel begane grond | beslistermijn is met maximaal 6 weken verlengd | activiteit: bouw | nieuwe beslisdatum: 14-1-2017.

Meldingen

SLOOPMELDINGEN

2614 GC | Van Almondestraat 160 | het verwijderen van asbest | Datum ingediend: 1-12-2016

2614 GX | Kogelgieterij 3 | het verwijderen van asbesthoudend materiaal | datum ingediend: 28-11-2016

2624 LJ | Aart van der Leeuwlaan 336 | het saneren van asbest | datum ingediend: 1-12-2016

2624 LJ | Aart van der Leeuwlaan 384 | het saneren van asbest | datum ingediend: 1-12-2016

2624 LJ | Aart van der Leeuwlaan 386 | het saneren van asbest | datum ingediend: 1-12-2016

2625 VR | Van der Horststraat 17 | het verwijderen van asbest | datum ingediend: 28-11-2016

2625 XD | Diepenbrockstraat 268 | het verwijderen van asbest | datum ingediend: 28-11-2016

2628 KM | Prof. Henketstraat 42 | het verwijderen van asbest | datum ingediend: 30-11-2016

2628 SP | Willem de Zwijgerstraat 2 | het renoveren van de woning | datum ingediend: 29-11-2016

2628 XD | Prof. Hoogewerfflaan 23 | het verwijderen van asbest | datum ingediend: 28-11-2016.

MELDING BRANDVEILIG GEBRUIK

2613 TW | Hugo de Grootstraat 86 | het brandveilig gebruiken van het pand | datum ingediend: 30-11-2016.

MELDING VOORGENOMEN BOMENKAP

Voor de kap van onderstaande bomen is geen omgevingsvergunning nodig; bezwaar maken is niet mogelijk.

2622 DZ | Sandinoweg 84 | 10 populieren. De bomen worden in het kader van dunning geveld.

2611 MV | Minderbroerstraat 22 | 1 acacia. De boom staat binnen twee meter van een gebouw.

2612 xx | Brasserskade | 24 populieren. De bomen worden in het kader van dunning geveld.

Formele publicatie

De formele publicatie van algemeen verbindende voorschriften (verordeningen) en kennisgevingen gebeurt digitaal in een Gemeenteblad op www.officielebekendmakingen.nl.

Op www.delft.nl/bekendmakingen vindt u directe links naar deze bekendmakingen van de gemeente Delft, en hoe u beroep en bezwaar kunt aantekenen. Melding doen of omgevingsvergunning aanvragen? Dat kan via www.omgevingsloket.nl