Dominic da Cruz juicht na zijn doelpunt
Dominic da Cruz juicht na zijn doelpunt

Speler in beeld

advertenties

Dominic Miguel da Cruz
Verissimo
Leeftijd: 24
Club: sv Den Hoorn
Positie: rechtsbuiten


-Met een treffer en een assist zul je tevreden zijn...
"Ik heb tegen Foreholte het laatste doelpunt gescoord. Daarvoor al een voorzet op Donny, die op Yoeri gaf, waarna Yoeri wist te scoren. Met 4-1 gewonnen, ja het was goed en ook nog met goed veldspel!"

-Het verliep de wedstrijd?
"We begonnen erg sterk. Snel kregen we een penalty mee en toen stond het 1-0. Voetballend ging het heel goed, toch werd het 1-1. Uiteindelijk wisten we nog drie extra treffers te maken."

-Wat was de succesformule?
"We hadden zoals gezegd goed veldspel, we wilden voor elkaar werken. Veel strijd werd er geleverd en toch goed voetbal."

-En je eigen spel?
"Ik zat lekker in mijn vel. Maakte veel passeeracties en kwam er ook vaak langs. Ja, ik heb een heleboel goede voorzetten kunnen geven!"

-Dit is het tweede seizoen in het eerste elftal. Hoe gaat dat?
"Goed, ik heb nu een goede click met de trainer (Ronald Hes, red), terwijl dat in het verleden niet zo het geval was. Voor mij is het wel belangrijk om vertrouwen te hebben. Dan kun je ook zelfvertrouwen uitstralen en lekkerder voetballen."

-Is er nog iets héél opmerkelijks gebeurd?
"De 12 van de tegenstander kwam er in. Die liep keihard op me door, toen ik net een passje gaf. Een keiharde trap. Ik moest even naar lucht happen, maar die gozer kreeg direct rood."

-Waar wil Den Hoorn dit jaar eindigen?
"Als het aan mij ligt, blijven we zo voetballen en dan pakken we een periodetitel."

-Is promotie mogelijk?
"We kijken nog niet echt naar promotie naar de Eerste Klasse, maar een periode in het huidige seizoen zit er zeker in. Maar goed, we voetballen uiteraard van moment naar moment."

-Volg je het Delft op Zondag Voetbalklassement?
"Alle cijfers stonden normaal gesproken in de krant en daar keek ik altijd naar. Nu staat er wel een Elftal van de week, maar geen cijfers. Nu ik hoor dat alle spelerscijfers op het internet te vinden zijn, gaan ik daar zeker eens kijken!"