Afbeelding

Delvenaar in beeld: Bram van Deurzen

vaste rubrieken

- Wat ben je hier in de Breestraat aan het doen?
"Ik ben verkeersregelaar bij de Streetparade van de Taptoe. Ik verricht al jaren allerlei hand- en spandiensten voor de Taptoe, al sinds ik een kind was."

- Dan heb je het over de militaire Taptoe van halverwege de vorige eeuw.
"Dat klopt. De Taptoe heeft sinds mijn jongste jaren een plekje in mijn hart. Ik vond het heel erg jammer, dat de Taptoe oude stijl destijds uit Delft verdween. Toen ben ik lang actief geweest bij de Taptoe in Breda, onder meer om emblemen te maken voor de outfits van de muziekkorpsen. Maar nu de Taptoe weer in een nieuw jasje in Delft wordt gehouden, ben ik graag van de partij om mijn steentje bij te dragen."

- Ben je zelf muzikaal?
"Ik ben dertig jaar actief geweest bij verschillende muziekkorpsen, waarvan tien jaar als professional. Ik bespeel de althoorn. Toen ik bij de gemeente ging werken, heb ik het musiceren wat afgebouwd. Maar nu ik gepensioneerd ben, kruipt het bloed weer waar het niet gaan kan."

- In Pijnacker is in hetzelfde weekend tijdens de 12 inch-race een verkeersregelaar compleet van z'n sokken gereden en daarbij gewond geraakt. Wat vind je daarvan?
"Vervelend natuurlijk. Ik ben naast verkeersregelaar actief als politievrijwilliger in Rotterdam. Ik heb geleerd dat brullen tegen mensen die niet naar je luisteren als een rode lap op een stier werkt. Rustig blijven en het kenteken noteren, dan mag de politie ermee aan de slag."