Een aantal docenten en therapeuten van Centrum NLD3.
Een aantal docenten en therapeuten van Centrum NLD3.

Open bijeenkomsten bieden scherp inzicht in therapieaanbod NLD3

kijk op de wijk

DELFT – Wie nieuwsgierig is naar het uitgebreide cursus- en therapieaanbod van Centrum Nieuwe Langendijk 3 (NLD3), kan zich deze en komende maand uitgebreid laten informeren tijdens een reeks open bijeenkomsten.

Centrum NLD3 ligt in het hart van de stad, maar daar merk je weinig van. De therapieruimtes en groepsruimte van het gebouw en de fraai onderhouden binnentuin hebben een rustgevende uitstraling. Bij dit centrum kun je zowel terecht voor individuele psychotherapiebehandelingen als voor lichaamsgerichte therapieën, zoals massage en hieraan gerelateerde cursussen en trainingen. "Meestal worden deze vormen van therapie niet in één en dezelfde praktijk aangeboden", weten Marijn van der Vegt en Nineke Lamaison. Psychotherapeut Lamaison kwam in contact met massage- en ademtherapeut Van der Vegt, een van de oprichters van het centrum. Ze kan zich helemaal vinden in het concept om reguliere psychotherapie en complementaire, meer lichaamsgerichte therapievormen op één en dezelfde locatie aan te bieden. "Lichaam en geest zijn niet los van elkaar te zien. Als iemand psychische klachten ondervindt, heeft dat vroeger of later zijn weerslag op zijn of haar lichamelijke gesteldheid. Omgekeerd zorgen therapieën die een ontspannende werking op het lichaam hebben ook voor rust en ruimte in het hoofd. Door bruggen te slaan tussen deze verschillende therapieën bereik je meer dan ze af te bakenen", vinden Van der Vegt en Lamaison.
Deze en volgende maand wordt er een reeks open bijeenkomsten gehouden in het centrum, bedoeld om mensen kennis te laten maken met de verschillende therapieën en cursussen die hier worden gegeven. Dinsdag 13 september is dat de cursus 'Leven in je lijf' om 19.30 uur; woensdag 14 september om 11. 15 uur de bewegingstherapie Qigong – Mawangdui en om 20.00 uur de open avond Massage; donderdag 15 september de Zelfcompassie training en donderdag 22 september de Mindfulness training, beide om 19.30 uur; zaterdag 24 september, 10.00 uur, en woensdag 5 oktober, 19.30 uur, de Polariteitsmassage voor zowel mensen met als zonder ervaring met massage; zaterdag 1 oktober een workshop voor stellen om 10.00 uur; en zondag 9 oktober om 10.00 uur massagetechnieken bij spanningsopbouw. De eerste cursussen starten in de derde week van september. Naast de genoemde therapieën vinden er ook therapeutische bijeenkomsten plaats, die zijn gericht op dansexpressie of waarin mannen samenkomen om met elkaar te praten over onderwerpen als kracht en kwetsbaarheid. Meer informatie is te vinden op de website www.centrumnld3.nl en op de Facebookpagina van Centrum NLD3.