Afbeelding

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

advertenties

DELFGAUW – Wies van der Linden woonde hier eerst samen met haar man en hun dochter Kathelijne. Door omstandigheden wonen moeder en dochter nu met z'n tweetjes. Dertien jaar geleden is voor dit huis gekozen vanwege de rustige straat in een wijd opgezette, groene omgeving. "Het zijn heel brede huizen, met een dubbel zo brede tuin", zegt Wies.

Inmiddels zijn Kathelijnes plannen om zelfstandig te gaan wonen vastomlijnder geworden. Ze gaat op zichzelf wonen, waardoor het huis voor Wies in haar eentje straks veel te groot is. "Ik ben nu op zoek naar iets kleiners, een passende woning voor de nieuwe situatie." Wies en Kathelijne genieten nog iedere dag van deze woonomgeving, dat is niet de reden waarom ze willen verhuizen. Het heeft puur te maken met een volgende stap in Kathelijnes leven, waar ook Wies op moet inspelen. "Wat een prachtige omgeving, wat een zonnige kamer en wat een mogelijkheden om buiten te zitten", geeft Wies aan. "Ik noemde al de brede tuin, op het zuiden, waar in de zomer van 's ochtends acht tot 's avonds acht de zon schijnt. En helemaal boven hebben we ook nog een dakterras tot onze beschikking. Daar is het ook heerlijk buiten zitten."
De woonkamer is 5.97 bij 5.47 meter, voorzien van een plavuizen vloer met vloerverwarming. Heel licht, door een glazen pui aan de tuinzijde. Vóór een groot venster in de keuken. Door de hoekligging ook nog een zijraam. Het zonlicht schijnt hier goed naar binnen, zonder dat het er onaangenaam warm wordt. Aan de voorzijde is er een open keuken. "Een keuken in Oud-Hollands Blauw", vertelt Wies. "Oorspronkelijk was de keuken gesloten, maar wij hebben er een open keuken van laten maken. Wèl met een laag scheidingswandje, waarachter zich dan weer een extra aanrechtblad bevindt. De keuken, met diverse geïntegreerde apparatuur is best wel opvallend opgesteld, verdeeld in twee blokken, waarvan er eentje helemaal in de hoek geplaatst is.
Aan de achterzijde biedt de schuifpui toegang tot de grote tuin met een achterom. Mooi en groen beplant. Aan de zijkant van het huis, te betreden via de tuin, is er een garage van 6.05 bij 3.03 meter. Door de meeste mensen die hier wonen, wordt de garage gebruikt als grote berging, zo ook door Wies. "Je kunt er inderdaad een heleboel in kwijt", zegt ze. "Maar je zou hier dus ook je auto overdekt kunnen stallen."
In de loop der jaren is behalve de keuken ook de badkamer vernieuwd. Bovendien is van de grote open zolder een echte woonetage gemaakt. "Ja, enkele ingrijpende maatregelen, die de woning wel een heel stuk hebben verbeterd."
Op de eerste verdieping zijn er drie slaapkamers. De gerenoveerde badkamer is voorzien van een ligbad en een badkamermeubel. Er is een aparte toiletruimte met een tweede toilet. "En dan dus de tweede verdieping", zegt Wies. "Het is nu een L-vormige studio met laminaat op de vloer, in gebruik als slaapkamer van Kathelijne."
Via een schuifpui is het zonnige dakterras te betreden. "Het is een heel gezellige wijk", wil Wies nog even opmerken. "Kinderen kunnen gewoon op straat spelen en er is veel levendigheid", en Kathelijne vult aan: "ja, er is zelfs een actieve straatvereniging. Die organiseert ieder jaar wel een feestje. Speciaal daarvoor wordt de straat afgesloten."
De winkels, scholen, een sporthal en een gezondheidscentrum: alles is in de wijk te vinden en snel bereikbaar. Ook vlakbij zijn de Delftse Hout, het centrum van Delft en Pijnacker.