Een aantal leden van het Happy Heart Koor.
Een aantal leden van het Happy Heart Koor.

Happy Heart Koor hoopt op toestroom nieuwe zangstemmen

kijk op de wijk

DELFT – Met het Happy Heart Koor is de wijk Tanthof, en daarmee heel Delft, een vrolijke en eigentijdse zanggroep rijker.

"Iedereen moet muziek kunnen maken." Dat is de filosofie van zangeres, zang- en muziekdocent en stemactrice Leonie Bolleboom. Met dit motto in gedachten is het Happy Heart Koor kortgeleden opgericht. Leonie wilde graag een koor helpen creëren, waarbij het plezier in zingen voorop staat. "Niet iedereen kan de top bereiken, maar met techniek en hoe je een nummer draagt maak je een lied interessant. Daar schenk ik in mijn lessen veel aandacht aan. Uit onderzoek is gebleken, dat maar twee procent van de wereldbevolking echt a-muzikaal en toondoof is. Het heeft vooral met zelfvertrouwen te maken. Dat wil ik de leden van het Happy Heart Koor meegeven: hoe ga je voor die groep mensen staan en je liedjes brengen?" Belangrijk onderdeel van deze aanpak is volgens Leonie het interpreteren van een lied. "Je moet jezelf een nummer eigen maken, zowel qua tekst als qua muziek. Als je weet welke boodschap en lading een lied heeft, is het makkelijker om het naar je eigen hand te zetten."
Het Happy Heart Koor ontstond in 2015 in eerste instantie onder de vleugels van Stichting Op-Nieuw. Het gezelschap, wiens naam naar verluidt werd bedacht door Youp Soulman, trad onder meer op tijdens de Mooi Weer Spelen. Dit jaar is Leonie onafhankelijk van Op-Nieuw verder gegaan met het koor. Een aantal nieuwe koorleden heeft zich aangesloten en brengt het totaal momenteel op elf leden. "Bijna allemaal vrouwen, we hebben één man binnen onze gelederen. Dus we zijn nog op zoek naar mannelijke koorleden, om de klankkleur van het koor verder uit te kunnen breiden", gooit Leonie haar hengeltje uit.
Na wat omzwervingen, waarbij tijdelijk zelfs bij een koorlid thuis werd gerepeteerd, heeft het Happy Heart Koor een vaste repetitieruimte weten te vinden bij basisschool de Eglantier aan de Derde Werelddreef, waar Leonie werkt als zang- en dansdocent. Hier wordt iedere dinsdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur geschaafd aan de zangprestaties en het repertoire. "We zingen nummers als 'Happy' van Pharrell Williams, 'All about that bass' van Meghan Trainor, 'You've got a friend' van Carole King en 'Mag ik dan bij jou' van Claudia de Breij. Nee, geen gabberhouse", lacht Leonie. Zin om te zingen bij een gezellig koor? Meld je dan aan via tel 06 – 57906791.