Bart Kooiman met de excellente fruitwijnen van Arômes & Vins.
Bart Kooiman met de excellente fruitwijnen van Arômes & Vins.

Excellente fruitwijnen verkrijgbaar bij slijterij de Wijnstok

kijk op de wijk

DELFT – Wanneer je regelmatig mensen te gast hebt, is het een leuke geste om met een bijzondere wijn, whisky, jenever, rum of iets dergelijks op de proppen te komen. Bart Kooiman van slijterij en wijnhandel de Wijnstok helpt u graag aan iets speciaals onder de kurk, kroonkurk of schroefdop.

"Daar ben ik het hele jaar door mee bezig, die zoektocht naar aparte wijnen en gedistilleerde dranken", verklapt Bart. "Zo wordt er in Baarle-Nassau op de grens van Nederland en Vlaanderen door Zuidam Distillers een heerlijke whisky gemaakt onder de naam Millstone. Dat verrast veel mensen. Whisky wordt vaak vereenzelvigd met Schotland en Ierland, maar ook op het vasteland, en dus zelfs op Hollandse bodem, wordt een uitstekende variëteit van deze uit graanbeslag gewonnen drank gestookt", garandeert de Delftse slijter. Overigens tapt Zuidam ook nog uit een ander vaatje: de onderneming maakt bijvoorbeeld een uitstekende jenever, wat dan weer wel een typisch Nederlandse drank is. Andere opvallende dranken in de collectie zijn enkele wijnen van Israëlische bodem en een Zuid-Afrikaanse brandy. "Uniek in Nederland", aldus Bart.

Arômes & Vins
In de zomermaanden is het aangenaam om een frisse, fruitige wijn te kunnen serveren. Daarom heeft de Wijnstok Arômes & Vins in huis gehaald, een serie excellente fruitwijnen voor een zeer betaalbare prijs. "Het zijn wijnen waar bepaalde fruitsoorten aan toegevoegd zijn. We verkopen drie smaken: twee witte wijnen met respectievelijk framboos- en perziksmaak en een rosé waar grapefruit aan toegevoegd is. Van die laatste ben ik zelf erg gecharmeerd: niet te zoet, met een heerlijk vleugje zuur dat enorm verfrissend werkt." Veel mensen maken overigens kennis met wijn door het drinken van witte wijn. "Dat begint vaak met een zoete witte wijn, maar na verloop van tijd verschuift doorgaans het smaakaccent richting de minder zoete varianten", weet Bart uit ervaring.
Slijterij en wijnhandel de Wijnstok is gevestigd aan de Frederik Hendrikstraat 34a. De winkel is geopend op maandag van 14.00 uur tot 18.00 uur, dinsdag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 13.30 uur en van 14.00 uur tot 18.00 uur, vrijdag van 9.00 uur tot 13.30 uur en van 14.00 uur tot 19.00 uur en zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Tel. 015 – 2568567; op www.de-wijnstok.nl kunt u het assortiment thuis bekijken en online bestellen.