Wippolder-speler Mark Jongste, DHC-doelman Mark Smith en DHC-speler Serhat Köksal. (foto; Roel van Dorsten)
Wippolder-speler Mark Jongste, DHC-doelman Mark Smith en DHC-speler Serhat Köksal. (foto; Roel van Dorsten)

Köksal, Smith en Jongste, de èchte winners in het Delft op Zondag Voetbalklassement

advertenties

DELFT – De winnaars van het Delft op Zondag Voetbalklassement zijn bekend. Tussen de lijnen is Serhat Köksal van DHC de beste speler gebleken. Tussen de palen was Mark Smith, ook van DHC, de beste keeper. En de meeste doelpunten heeft Mark Jongste van sv Wippolder weten te scoren. Drie blije winnaars!

DHC heeft een topseizoen gedraaid, al was de laatste wedstrijd wel een domper. Toen is de Brasserskade-vereniging namelijk op het laatste moment promotie naar de topklasse misgelopen. Een afstandsschot in de laatste seconde deed keeper Mark Smith (29) de das om. Maar hij kijkt terug op een geweldig seizoen, met slechts 26 tegendoelpunten. "Dat is één per wedstrijd", zegt de doelman. "Het is een prachtige vereniging, waar ik nu voor het tweede seizoen tussen de palen heb gestaan. Met voormalig Feyenoord-doelman Ed de Goey als keeperstrainer, dat is één van de besten die je kunt hebben. Die ziet precies wat je nog verkeerd doet, ook dingen die je zelf niet meer ziet."
Zijn medespeler Serhat Köksal (26) is uitverkoren tot Beste Speler. Ook hij is heel erg blij met zijn prijs. "Ik heb een heel mooi seizoen gedraaid", geeft de speler aan. "Zoals altijd op mijn vertrouwde positie nummer 6, dus verdedigende middenvelder. Sinds mijn jeugd speel ik op deze positie. Hiervoor speelde ik bij Spakenburg en tussentijds heb ik bij een aantal clubs in Turkije gespeeld. Nu lekker bij DHC, waar ik het erg naar mijn zin heb." Hij vindt het moeilijk om van zichzelf te zeggen of hij verdiend gewonnen heeft. Wel weet hij, dat hij lekker zijn eigen spelletje heeft kunnen spelen. "Mijn sterke punten: als eerste de nummer 10 uitschakelen, bij balbezit het verdelen van het spel om de andere spelers aan het werk zetten. En uit vrije trappen en met afstandschoten heb ik ook een aantal keer weten te scoren." De Beste Speler van het Jaar is blij met zijn uitverkiezing, maar denkt dat het uiteindelijk een heel belangrijke teamprestatie geweest is.
Doelman Mark Smith, de aparteling vanwege zijn positie, gaat net als Koksal graag door bij de club. Dat wordt dan zijn derde seizoen bij DHC voor deze voormalig TOGB'er uit Berkel en Rodenrijs. "Ik heb dit seizoen best wat wedstrijden gewonnen voor de club", zegt hij. "Jammer dat dit in de laatste wedstrijd nu net niet lukte. In de 95ste minuut, een onhoudbare bal die ook onderweg nog werd aangeraakt."
De meeste doelpunten van alle voetballers in Delft en de regio werden gescoord door Mark Jongste (19) van sv Wippolder, de kersverse kampioen. Met 21 doelpunten is hij boven aan geëindigd. Zijn reactie op dit goede resultaat: "Zeker voor een rechtsbuiten een heel goede score. Ik heb ze er vooral van afstand in geschoten, ook een aantal uit vrije trappen. Voor vrije trappen rond de zestien ben ik de vaste vrij-trappen-nemer. Ik kijk er heel goed op terug. Een prima voetbaljaar. Dit zou mijn eerste officiële seizoen bij de senioren moeten zijn, maar ik speel al voor het derde jaar in één! We zijn een heel hecht team, we zien elkaar ook buiten het voetbal om, dat is waarom we elkaar in het veld zo goed weten te vinden. Daarom zijn we de terechte kampioen!"