Nadat burgemeester Bas Verkerk op een grote knop drukte en de ballonnen de lucht in gingen, was Hanos officieel geopend. (foto: Koos Bommelé)
Nadat burgemeester Bas Verkerk op een grote knop drukte en de ballonnen de lucht in gingen, was Hanos officieel geopend. (foto: Koos Bommelé)

Goed, druk en groots begin voor nieuwe horecagroothandel Hanos

Algemeen

DELFT – Delft is een groothandel rijker. Maandag opende Hanos een nieuwe vestiging, aan de Kleveringweg in Delft.

In deze ruim 30.000 vierkante meter grote horecagroothandel werken nu al naar schatting 120 mensen, waarvan 80 procent uit Delft afkomstig is, vertelt vestigingsdirecteur Frans Kieftenbeld. "We hebben de ambitie om uit te groeien naar een bedrijf met 250 medewerkers", voegt hij eraan toe. "Dat is goed voor Delft en de werkgelegenheid, ja. We werken hier ook niet alleen met schooljeugd. Sterker nog: we willen juist meer ervaren personeel, met ervaring in de horeca of aanverwante bedrijven. De klant verwacht toch een stukje kennis en advies. Daarom werken hier veel veertigers en vijftigers. Een groothandel als deze kun je niet draaiende houden met jeugd."
Hanos internationale horecagroothandel is er, zoals de naam doet vermoeden, voor de horeca. "Maar iedereen met een kvk-nummer en twee of meer man personeel kan hier terecht", legt Kieftenbeld uit over de criteria. "Tegenwoordig heb je natuurlijk ook veel kledingzaken en dergelijke waar je naast kleding ook koffie kunt drinken of een muffin kunt kopen. Ook deze branche hebben we er graag bij als klant. Verder zijn er veel organisaties en overheden die feesten of bijeenkomsten organiseren waar eten en drinken nodig is. Ook zij kunnen goed bij ons terecht. We zijn er dus niet alleen voor de snackbar, het sterrenrestaurant en alles er tussen in."
Hanos mikt daarnaast op een groter gebied dan Delft. Veel groter. "De hele provincie Zuid-Holland, van de eilanden tot aan Schiphol. Die technische ligging hier, pal langs de A13, is daarom belangrijk voor ons." Zodoende ziet Kieftenbeld het niet als een bezwaar dat in Delft al een Makro is, binnenkort horecagroothandel Meledi in Delft de deuren opent en ook de twee Sligro's in Den Haag vlakbij zijn. "Ik noem Amsterdam altijd als voorbeeld. Hanos streek daar achttien jaar geleden neer, de Makro was er al en later kwam ook de Sligro. Die bestaan nog steeds allemaal naast elkaar en dat gaat prima. Al die groothandels hebben toch een ander klantensegment. Makro-klanten zijn heel anders dan Sligro-klanten en ook Hanos trekt weer andere klanten dan Sligro." Dus verwacht hij dat al die groothandels ook in Delft uitstekend kunnen opereren zonder elkaar in de weg te zitten.
Hanos is maandag in elk geval goed begonnen. De opening trok dusdanig veel klanten en geïnteresseerden dat er de hele dag in de nabije omgeving verkeersopstoppingen waren. De vestigingsdirecteur noemt de belangstelling 'overweldigend'. "We hadden wel wat drukte verwacht, maar niet zó veel. We kijken heel tevreden terug op de eerste dagen, iedereen is tot nu toe heel positief." Gastvrouw Nicolette van Dam deed haar werk uitstekend, net als burgemeester Bas Verkerk, die de officiële openingshandeling deed. Daarna was er de veelgeprezen culinaire modeshow van Yuri Verbeek. Andere chef-koks uit binnen- en buitenland verzorgden culinaire demonstraties. Tegen het einde van de middag begon een muzikaal programma dat werd verzorgd door Gerard Ekdom. "Het was echt fantastisch. We zijn heel blij de grote belangstelling en al die positieve reacties", besluit Frans Kieftenbeld. Meer weten? Kijk dan op www.hanosdelft.nl/delft.