Foto: Koos Bommelé
Foto: Koos Bommelé

Bij nacht en ontij

vaste rubrieken

Delft is een fijne stad, waarin best veel gebeurt. Zo zijn er maandelijks feestjes in de charmante zaal van het Floratheater, feestjes die echt de moeite waard zijn. Ook was er de Delfiade, waarin Tom Wagemans heel veel tijd en energie heeft zitten, maar wat door heel Delft gedragen moet worden, want de vonken vlogen er nog niet vanaf.

Dan hebben we ook nog de nodige cultuur gesnoven. In de eerste plaats in het Rietveldtheater, waar nog tot en met 31 december een indrukwekkende tentoonstelling van de 16-jarige fotograaf Youri van Doesburg is.
Daarnaast is de expositie over Jan Schoonhoven in het Prinsenhof zeker de moeite waard om een middag voor vrij te maken. Het is apart dat ik heel lang bij hem in de buurt heb gewoond, maar dat ik hem pas nu leer kennen.
Dan was vorig weekend het afscheidsfeest van Goud van Oud. Het is jammer dat die vereniging, net als de Kalfskoppen, ter ziele is gegaan. Het was wel een prachtig feest met goede Nederlandstalige artiesten. In de stad was sowieso voldoende te doen met live-muziek in verband met Halloween.
Ook de komende weken is er weer veel te doen in Delft. Dit weekend is in Café De Nieuwe Prins de halve finale van Voices & Fun, waarvan de finale op 22 november is.
Verder luiden HUUG en de Oude Jan binnenkort feestelijk de zomer uit en gaat Live op Jan's Dienblad gewoon verder. Het is dus zeker de moeite waard om de uitagenda in de gaten te houden.
Daarom vind ik het jammer dat een ander medium onlangs zo negatief was over het Delftse uitgaansleven. Er wordt veel georganiseerd en vooral in de Kromstraat is er in De Stek en de verbouwde Ciccionina ook na tweeën genoeg te beleven. Ook wordt ondernemers verweten dat ze niet voldoende doen. Zij leveren middels het Ondernemersfonds al een substantiële bijdrage en steken daarnaast vaker hun nek uit. Als je iets wilt organiseren, moet je een levensvatbaar iets neerzetten, waarbij je alleen subsidies aanvraagt voor dat kleine beetje extra: de kers op de taart.
Ten slotte wil ik de vier nieuwe Nachtburgemeesters in de kernen van Pijnacker-Nootdorp welkom heten en gaan we binnenkort weer spinnen. Nu voor Willem Felsoort om apparatuur bij elkaar te fietsen voor de verzorging van kinderen met het syndroom van Down. Aanmelden kan nog bij ondergetekende of Koos van der Burg.