De Student Energy Race, hoe energiezuinig zijn de Delftse studenten?
De Student Energy Race, hoe energiezuinig zijn de Delftse studenten?

Energie besparen in studentenhuizen

wonen

DELFT - Opnieuw beginnen DUWO-studentenhuizen aan de succesvolle Student Energy Race. De drie deelnemende studentenhuizen in Delft zijn Noordeinde 1, Oude Delft 81 en Spoorsingel 27.

Deze week is de aftrap van de energiewedstrijd, waarmee de deelnemers forse percentages aan stroom en gas besparen. Voor het eerst doen nu ook studentenhuizen in Den Haag mee.
Het is de vierde keer dat de Student Energy Race wordt gehouden. Aanvankelijk gebeurde dat alleen in Leidse studentenhuizen. Vorig jaar ging Delft meedoen en nu neemt ook Den Haag deel. De race wordt gehouden tussen de studenten onderling, maar ook tussen de drie steden. De hele wedstrijd loopt gedurende een half jaar.
DUWO begon in 2012 met de Student Energy Race om studenten beter bewust te maken van de kosten en milieueffecten van het gebruik van gas, elektra en water. In studentenhuizen gaat vaak veel energie verloren door lopende kranen, open ramen, langdurig douchen, stroom slurpende apparaten. De hoge energiekosten drukken zwaar op de woonlasten van studenten. Met de wedstrijden wil DUWO studenten laten zien dat ze zelf veel invloed kunnen uitoefenen op hun kosten voor energieverbruik en het energiegebruik zelf. Al vanaf de eerste Student Energy Race bleek dat succesvol kon worden bespaard. Voor de Student Energy Race voorziet DUWO de studentenhuizen van zogenaamde 'slimme' energiemeters. De verbruiksgegevens daarvan worden vertaald in overzichtelijke grafieken en statistieken.