Afbeelding

Ook de marktkooplui zien Tussen de Geveltjes wel zitten

Algemeen

Editie: Week 11, Jaargang 21 |

Vrolijke gezichten op de Markt. In het midden met pet staat Walter Koelewijn (foto Koos Bommelé)

DELFT – Ze staan meestal maar eenmaal per week in Delft met hun handel, maar dat maakt ze niet minder belangrijk voor het imago van de stad: de marktkooplui. Ronald Vis van de belangenorganisatie Tussen de Geveltjes vindt het heel logisch dat deze branche in de plannen voor een mooier Delft wordt betrokken. “De markt op donderdag en zaterdag is heel bepalend voor Delft. Daar komen veel mensen speciaal voor naar de stad. Als je met de marktmensen in gesprek komt, raak je door hun manier van denken geïnspireerd.”

Eén van die bronnen van inspiratie is Walter Koelewijn van Bakkerij Het Stoepje. Hij is elke donderdag op de Markt te vinden en staat daar met veel plezier. “Het gaat mij goed, ik heb geen klagen”, zegt Walter. “Dat heeft wel te maken met hoe je tegenover je werk staat. Als ik elke donderdag – weer of geen weer – met mijn brood naar de markt ga, dan waarderen de klanten dat. Dan zeggen ze: ‘Hij staat er ondanks de regen, dan ga ik er heen om zijn brood te kopen’. Op die manier krijg je toch een speciale band met je klanten. En natuurlijk is het ook voor ons geen gouden tijd. Maar dan trekken we er toch een beetje harder aan…?”
Over Tussen de Geveltjes is Walter enthousiast. “Een mooi initiatief. Ik vind het een goede zaak dat de organisatie ons als marktkooplui erbij betrekt. De markt is toch een speciale gebeurtenis in de stad. Heel wat mensen komen er speciaal voor naar het centrum. Ik denk dat we leuke plannen kunnen ontwikkelen. Een springkussen op een mooie dag, bijvoorbeeld. Dat maakt het voor ouders met kinderen alweer extra leuk om even naar de markt te gaan. En daarna gaan ze ergens in de stad een kop koffie drinken of andere inkopen doen. Weet je, het is hartstikke belangrijk dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Rekening houden met elkaars belangen. Ik weet wel dat de markt vroeger door andere ondernemers toch vooral als een obstakel werd gezien. Maar nu is er een groep die daar heel anders over denkt. Prima!”
Over extra service aan klanten heeft Walter ook al nagedacht. “We zouden bijvoorbeeld het buskaartje kunnen betalen voor mensen die met de bus naar de markt komen. In de supermarkt betalen ze je parkeerkaartje, dus dat kunnen wij ook.”
Het is maar één idee, maar hij heeft er meer. “Ik ben er op 15 april in het theater zeker bij”, besluit Walter. “Ik vind dit een prachtig initiatief!” (KF

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12