Net geen kampioenschap voor Full Speed, maar wel promotie naar de tweede klasse

Algemeen

De ploeg van Full Speed miste nét het kampioenschap, maar is wel gepromoveerd naar de tweede klasse.

DELFT – Full Speed is gepromoveerd naar de tweede klasse. De laatste wedstrijd tegen RKDEO leverde een 1-1 gelijkspel op. Door dit gelijkspel is Full Speed uiteindelijk als tweede geëindigd, achter overbuurman DVV Delft.

Voor trainer Pierre van Zinnen en zijn team is deze seizoensafloop wel een beetje teleurstellend, want de ploeg heeft bijna het hele seizoen bovenaan gestaan. De sfeer was na afloop dan ook enigszins bedrukt. Toch hebben de spelers van Full Speed zich van hun beste kant laten zien. “De bloemen die al voor de spelers klaar lagen hebben ze heel sportief naar de spelers van Delft gebracht”, zegt Van Zinnen. “Dat vond ik een goede geste, maar de spelers van beide clubs hebben dan ook een goed onderling contact.” 

De onderlinge confrontaties tussen Full Speed en Delft zijn door beide ploegen een keer gewonnen. Even weer terug naar de laatste wedstrijd van het seizoen. Er was behoorlijk wat publiek op de wedstrijd afgekomen. Het sportcomplex was speciaal voor deze wedstrijd voor een groot deel in rood-wit versierd. Full Speed kon kampioen worden in deze wedstrijd, maar RKDEO had ook belangen. Die ploeg had namelijk punten nodig om in de race te blijven voor een plek in de nacompetitie. Full Speed moest aantreden zonder Glen van Eden (geschorst) en Thomas Siombing (andere verplichtingen), waardoor Dennis Lopez na lange afwezigheid z’n rentree kon maken in de basiself. “De wedstrijd ging gelijk op, het is jammer dat we op het laatste moment niet wisten te winnen”, zegt Van Zinnen, die volgend jaar uitgerekend bij Delft voor de groep staat. “Ik hoop dat beide ploegen dan bij elkaar in de poule komen, dat kunnen heel leuke wedstrijden worden.” 

Pierre van Zinnen is hier drie jaar geleden begonnen en steeds werd er gepromoveerd. De trainer zegt hier dan ook een fantastische tijd te hebben gehad. “Dit is een jonge ploeg en we hebben dit seizoen heel goed gespeeld”, zegt hij. “De ploeg kan dus nog wel een tijdje mee.” 

Van Zinnen hoopt volgend seizoen niet alleen met zijn nieuwe club Delft tegen zijn oude club Full Speed uit te kunnen komen. Hij zou het leuk vinden als er nog meer regioploegen bij zitten. “DHL, Schipluiden en RKDEO spelen nu nacompetitie”, zegt hij. “Ik hoop dat twee van die drie ploegen erbij komen.” 

De opvolger van Van Zinnen bij Full Speed is Peter Bos, hiervoor samen met Chris Treling werkzaam bij Vitesse Delft. Maar eerst nog op 12 juni het Voetbalgala bij Full Speed. Dat wordt jaarlijks bij de club georganiseerd als afsluiting van het seizoen. “Dan is ook mijn officiële afscheid”, zegt Van Zinnen. “Daarnaast zijn er ook de prijsuitreikingen voor beste spelers, keepers en topscorers van de hele club.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12