Wat ik zeggen wil

Algemeen

Chaotische toestand
DELFT - Na een rit door Delft, die langs de diverse (ontelbare) werkzaamheden in de stad ging, kwam ik op de op de kruising Buitenhofdreef – Wilhelminalaan - Vrijheidslaan het volgende tegen. Alle verkeerslichten waren verwijderd, een chaotische toestand. Uitgerekend nu, in de vorstperiode, waarin het niet onwaarschijnlijk is dat wegens bevriezing van de grond deze werkzaamheden langer dan gepland gaan duren. Kan er niet wat definitief afgemaakt worden voor er een nieuw project gestart wordt? Is hier geen coördinator voor bij de Gemeente?

E. Mouthaan, Delft



Goed bestede 1,5 miljoen euro?
DELFT - Beste wethouders. Als u nu uit het raam van uw kantoor in de Torenhove kijkt, wat denkt u dan? Wat een mooie rotonde is dat? Want mooi is hij, daar valt echt niets over te zeggen. Maar rotondes zijn om de doorstroom van het verkeer te verbeteren. Welnu, daar valt wel het één en ander over te zeggen. Het is ook niet echt een rotonde eigenlijk, want hij wordt doorkruist door een bus- en een trambaan. Dat is gelijk ook het probleem, want er passeren zó veel bussen en vooral ook trams dat de stoplichten om de haverklap op rood staan. Daardoor raakt het doorgaand verkeer gestremd door de auto's die stil staan op de rotonde.
Het moet u, staande voor het raam van de Torenhove, toch ook wel eens opgevallen zijn? Wat denkt u dan? Dat is een goed bestede 1,5 miljoen euro? Dan zal ik het maar niet hebben over de doorstroming van het verkeer op de Papsouwselaan. Ik weet niet wat dat heeft gekost, maar die weg staat ook regelmatig vast door de slecht werkende stoplichten bij de Westlandseweg.
Heeft u ook al gekeken bij de nieuw aangelegde plantsoentjes, ter hoogte van de Mercuriusweg? Die worden kapot gereden door vrachtwagens die de draai niet kunnen maken op de veel te smalle Papsouwselaan. Nou ja, we hebben één voordeel: Als volgend jaar de trams niet meer rijden door de Irenetunnel, zal de doorstroom op de rotonde aanzienlijk verbeteren.

Jaap de Klerk, Delft



Kwartetspel Pijperring
DELFT – In de ingezonden brief van mevrouw Kolfers, in de Delft op Zondag 21 november, schreef ze dat zij het jubileumcadeautje van Vidomes maar niks vond. Mevrouw heeft het kennelijk niet goed begrepen. Het kwartetspel, dat bewoners op de opening van de fototentoonstelling kregen, is een herinnering aan de geschiedenis van de Pijperring in die veertig jaren. Veel bewoners hebben enthousiast foto’s aangeleverd voor de tentoonstelling. De opening was heel gezellig en werd druk bezocht. Na afloop kregen we het kwartetspel en nog wat surprises. Dat er van veertig foto’s een kwartetspel is gemaakt vind ik juist een goede vondst. Hulde voor de mensen die dit allemaal hebben georganiseerd en gerealiseerd. Nee mevrouw, uw kritiek slaat nergens op. De aardigheden die we kregen kon ik goed gebruiken. U maakt er denigrerende opmerkingen over en wilde liever bloemen of een plantje. Nou, die verwelken en dan zijn ze weg. Het kwartetspel is blijvend en een uniek document om te bewaren.

H.E. van Oosten, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12