Dit vinden wij nou leuk om naartoe te gaan... zondag 9 maart

Algemeen

De korte cultuurberichten van zondag 9 maart

Op donderdag 20 maart vindt er in Delft weer een Filosofisch Spiritueel Café plaats. Aanvang 19.30 uur. Het thema is 'Vergelijkingen’. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Myriam van Ast-Stork via 06 - 185 13 758. Dan wordt ook de locatie bekend gemaakt.

In Filmhuis Lumen aan het Doelenplein draaien tot en moet woensdag a.s. de volgende films: Away from Her, Lady Chatterley, Atonement, Zebraman, California Dreamin' (Endless), Chocolat, Sven en zijn Rat en het Ufomysterie, Elizabeth: The Golden Age en Desmond en het moerasmonster. Meer info op www.filmhuis-lumen.nl.

In restaurant de Wereldzaak aan de Jacoba van Beierenlaan is tot en met juni de expositie van Atelier Bizzi van Ipse te zien. De schilderijen bestaan onder andere uit portretten, landschappen en abstracte werken. Per maand exposeren er twee kunstenaars van het atelier. De schilderijen wisselen iedere maand.

Op vrijdag 14 maart geeft Irina Gorvanko om 20.00 uur in de orkestzaal van De VAK aan de Westvest 9 een lezing over Oekraïense koorzang. De lezing is georganiseerd als inleiding tot het concert van het Kiev Koor op 29 maart in Theater de Veste. De kaartjes voor de lezing zijn 5 euro en verkrijgbaar bij de receptie van De VAK of via 015 -260 28 40.

De oudste Delftse rockband WHY treedt op 15 maart op in jazzcafé Bebop in de Kromstraat 33. WHY is al jarenlang een begrip in de Delftse rockscene en staat garant voor stevige, onvervalste rock en blues uit de zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw. Het concert begint om 22.00 uur en de toegang is gratis.

Het nieuwe Nederlandse talent zang Maud Wilms komt op zondag 9 maart het ontbijt in Café Diner Vlaanderen muzikaal opluisteren. Haar optredens zijn zuiver en hartverwarmend: enkel Maud en haar gitaar. Aanvang 11.00 uur.

In de Dorpshoeve in Schipluiden weerklinken op zaterdag 15 maart vanaf 20.00 uur klanken en ritmes van allerlei culturen, afkomstig van uiteenlopende instrumenten. Er is een optreden van DrumPack van Sint Caecilia uit Schipluiden en Percussiegroep Animato uit 's-Gravenzande.
Aanvang 20.00 uur. Toegang drie euro.

Nikitov speelt op zondag 16 maart in de Synagoge aan de Koornmarkt 12. Nikitov is een akoestisch ensemble dat Jiddische liederen en Klezmer speelt, waarbij ritme en klank uit de Gypsy Jazz en de Oost-Europese volksmuziek duidelijk doorklinken. Aanvang 17.00 uur. Toegang volwassenen tien euro, kinderen en CJP vijf euro. Reserveringen via synagogedelft@gmail.com of 06 - 18 99 16 56.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12