Huis te koop Parkzoom 81, Delft

Algemeen

DELFT – Hoe hoger, hoe beter. Dat is het motto van Rob Coster en zijn vriendin Elly van der Rijst-Van Schaik. Toen zij besloten dit driekamer-hoekappartement op de achtste etage van het complex Aquadus te verlaten, wilden zij er dus zeker hoogbouw voor terug. Het is uiteindelijk een iets kleiner appartement in een flat in de Buitenhof geworden.

“Wij zijn op een bepaalde leeftijd gekomen en hebben een keuze gemaakt”, zegt Rob. “Deze woning is ons goed bevallen, maar we wilden graag iets kleiners. We gaan weer hoog wonen, omdat we van een mooi uitzicht houden.” 

Daaraan is in dit appartement (geen erfpacht) zeker geen gebrek. Vanuit de serre en vanaf het balkon kijk je prachtig uit op Delft en Den Hoorn, met op de voorgrond het groene Hof van Delftpark. “Het uitzicht is werkelijk schitterend”, vindt Rob.
Het luxueuze complex Aquadus heeft een enigszins ronde vorm. Dat is een belangrijk kenmerk aan de buitenzijde, maar dit komt ook in het interieur terug. Doordat het een hoekappartement betreft, hebben alle kamers tenminste één ‘gekromde’ wand. “Dat is heel leuk, want het geeft de woning een speelse uitstraling”, zegt Rob. “Net zoals het ronde raam in de woonkamer, dat ook open kan.” 

Na het betreden van de woning komt men in een royale 10 meter lange gang, waar alle vertrekken aan grenzen. Helemaal aan het einde van de gang is de ruime en lichte woonkamer van 60 vierkante meter. De vloer is voorzien van laminaat. Behalve het ronde raam in de zijgevel is ook de serre/tuinkamer een gezichtsbepaler. De glazen wanden maken dat je hier afgescheiden (maar dus niet afgesloten) kunt zitten. De twee grote openslaande ramen kunnen helemaal opengezet worden. “Het is heerlijk om daar te zitten, vooral als de zon schijnt”, zegt Rob. “Van daaruit kun je ook op het balkon komen.” 

Aan de andere kant van de kamer bevindt zich de open, hoekopgestelde keuken met een complete inrichting. De keuken is voorzien van een combimagnetron, een gaskookplaat, een vlakscherm afzuigpak, een koelkast en een vaatwasmachine. “In de kamer en gang hebben wij enige tijd geleden nieuwe tussendeuren geplaatst”, zegt Rob. “Ook hebben wij één van de twee badkamers vernieuwd.” De ouderslaapkamer (2.93 bij 5.48/4.08 meter) heeft namelijk aangrenzend een volledig betegelde badkamer, voorzien van een ligbad, een wastafel en een badkamermeubel. De andere slaapkamer is 3.00 bij 4.08 bij 2.00 meter. Aan de gang grenst verderop nog een tweede volledig betegelde badkamer. Deze is voorzien van een douche en een wastafel. In een bijkeuken bevinden zich de wasmachine-aansluiting, de cv-opstelling en de opstelplaats voor de indirect gestookte boiler. De bewoners hebben in de onderbouw een berging en een eigen parkeerplaats in de ondergelegen afgesloten parkeergarage. “Door de videofooninstallatie kun je zien wie er beneden aanbelt”, zegt Rob. “Ook is er een alarminstallatie voorbereid.”
Het wooncomplex is gunstig gelegen ten opzichte van buurtwinkels, scholen, openbaar vervoer en uitvalswegen.

De vraagprijs voor deze woning is € 279.500,-- k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Roepman Makelaardij, (015) – 213 41 34 of www.zo.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12