LA the Voices verheugen zich enorm op de Kerstconcerten in Delft

Algemeen

Editie: Week 46, Jaargang 21 |


DELFT - Het is bijna zover. De Kerstconcerten in Delft op 12 en 13 december zijn bijna uitverkocht. Als u nog geen kaarten heeft, wacht dan niet langer en bestel ze nu het nog kan. Dit jaar zijn naast het vaste  team van artiesten ook de mannen van LA the Voices van de partij en die verheugen zich enorm op de concerten in de Oude Jan. “Kerst past zo goed bij ons en in deze prachtige kerk is het heerlijk op om te treden.” Remko Harms, een van de LA the Voices heeft tussen de opnamen van hun nieuwe album even tijd voor een interview.

Ook dit jaar is het programma van de Kerstconcerten in Delft er een om de vingers bij af te likken. De klinkende namen die gaan optreden, operazanger Ernst Daniël Smid, zangeres Pearl Jozefzoon, LA the Voices en pianist Jan Vayne, zullen het hart van menig muziekliefhebber sneller laten kloppen. In de, in Kerstsfeer versierde Oude Jan zullen zij, samen met de 150 leden tellende Westlandse koorvereniging Musica en het koor Concertante onder begeleiding van dirigent Gerard Breas en de Schotse Pipeband het begin van de Kerst inluiden.

Vertrouwen
Remko Harms kan zich het moment nog goed herinneren dat de boekingen voor de Kerstconcerten in Delft binnenkwamen. “Na het vertrek van Gordon voelde dit als een enorme uiting van vertrouwen in ons als groep. Bovendien hadden we een Kerst cd gemaakt en treden we graag op in de decembermaand. Het is een drukke maand.” De 32-jarige zanger, die gospelervaring heeft en in musicals zoals Les Misérables heeft gespeeld, houdt van Kerst. “Vooral het zingen van kerstliederen in zo’n oude kerk is speciaal. Het klinkt allemaal zo mooi. Het hoort bij de tijd van het jaar.”

Verbonden
LA the Voices, bestaande uit Roy van den Akker, Richy Orson Brown, Peter William Strykes en Remko Harms zullen tijdens de Kerstconcerten in Delft optreden met de 150 leden tellende Westlandse koorvereniging Musica en het koor Concertante onder leiding van dirigent Gerard Brëas. “Als solist heb ik vaker opgetreden met koren en met LA the Voices hebben we weleens met een jongerenkoor gezongen. Dat was erg mooi. Met zo’n massaal koor als straks in Delft is wel erg bijzonder om op te treden. Ik verheug me er echt op.” LA the Voices zal natuurlijk liedjes zingen van hun Kerst cd en ook O Holy Night, War is Over en Silent Night. Jan Vayne zal hen begeleiden op de vleugel. “Het is voor ons helemaal leuk om in Delft te mogen optreden omdat Roy uit Delft komt. Zijn ouders wonen daar ook en hij vertelde ons dat deze concerten echt goed worden bezocht en bekend zijn in de wijde omgeving,” vertelt Harms. “Daarnaast is het leuk om met artiesten op te treden die al zo lang verbonden zijn aan de Kerstconcerten in Delft.” 

Bekenden
De artiesten die optreden tijdens de Kerstconcerten zijn allemaal bekenden van Harms. Jan Vayne is een oude bekend. Samen hebben ze gespeeld tijdens een theatertour na Harms’ deelname aan het tv-programma Op zoek naar Jozef in 2009. Harms heeft warme herinneringen aan de ze tour. “Toen ik samen met Jan een lied had gezongen, stond Jan op en applaudisseerde voor mij. Dat zal ik nooit vergeten.” Met Ernst Daniël Smid, die ook dit jaar weer optreedt tijdens de Kerstconcerten, heeft Harms een theatertour gedaan voor Classic FM en met zangeres Pearl Jozefzoon heeft Harms aan het conservatorium in Tilburg gestudeerd. “Het zijn stuk voor stuk aardige mensen die zeer professioneel werken.” 

Kaartverkoop
De beide voorstellingen vangen beide dagen om 18.00 uur en om 20.30 uur aan. Voor drie van de vier kerstconcerten zijn nog kaarten voor de tweede rang verkrijgbaar, alleen de voorstelling van vrijdag om 20.30 uur is helemaal uitverkocht. Ook alle kaarten voor de eerste rang zijn uitverkocht. Kaarten zijn tijdens kantoortijden verkrijgbaar op het kantoor van RODI Media zh aan de Energieweg 3 in Delft en via de website www.kerstconcertindelft.nl.

Speciaal parkeertarief
Op de dagen van Kerstconcert in Delft, op 12 en 13 december, geldt in de Marktgarage tussen 17.00 uur en 00.00 uur een speciaal parkeertarief. Bezoekers van deze garage betalen dan niet 2 euro 40, maar slechts 1 euro per uur. (MvV)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12