Wout van Overdamtoernooi: betere amateurs uit regio Delft en betaalde sterren van morgen

Algemeen

DELFT – Op zaterdag 6 augustus a.s. is het vanaf 10.00 uur voor de echte voetballiefhebber genieten geblazen in Pijnacker. Op het terrein van Oliveo nemen dan drie Nederlandse en drie Belgische Beloftenteams het onder de paraplu van het Wout van Overdamtoernooi op tegen kakelverse tweedeklasser Oliveo en het regionale Delftse team dat onder de naam Support 015 voor de tweede keer aan dit toernooi meedoet.

"Vorig jaar vonden de jongens die toen van dat team deel uitmaakten het heel leuk", weet Peter van Velzen, de intiatiefnemer van het Delftse regionale team. Uitgangspunt bij het selecteren van de spelers voor dat team zijn de bevindingen van coach Jan van den Akker en elftalbegeleider Koos van der Burg, die in de loop van het seizoen bij deze en gene club in de Delftse regio naar uitblinkers speurden. Daarnaast speelde het klassement voor de Beste Voetballers en Beste Doelman, zoals dat wekelijks via deze krant de gemoederen bezighoudt, een belangrijke rol. Waarbij, ook een niet te verwaarlozen uitgangspunt, alle clubs in de regio vertegenwoordigd moeten zijn. Als het effe kan. Dat is ook deze keer niet helemaal gelukt. Spelers van Delfia, SV Den Hoorn, DSVP, RKDEO en vv Schipluiden zijn om uiteenlopende redenen niet van de partij. 

Net als vorig jaar valt het Wout van Overdamtoernooi samen met de finaledag van het toernooi om de Stad Delft Bokaal. Daar valt weinig, of beter: niets aan te doen, weet ook Van Velzen. "Als wij ons toernooi een week later houden, komen de betaald voetbalclubs niet. Dan is het toernooi te dicht op het begin van de competitie, past het niet in hun voorbereiding. En zouden we het een week eerder doen, dan hebben de amateurs weer problemen, omdat ze dan veelal nog met vakantie zijn". 

Overigens is ook te merken dat in het betaalde voetbal de tering naar de nering moet worden gezet. Van Velzen: "Je ziet dat clubs bezuinigen door met een andere club één Beloftenteam te hebben. Neem maar Feyenoord/Excelsior. Dat Beloftenteam is een elftal met spelers die in het weekend niet gespeeld hebben. Dat team wordt geformeerd als de competitie begint. En mede daarom doet het niet mee aan ons toernooi". Dat weer wèl drie Belgische deelnemers kent. "En dat zijn goeie elftallen", aldus Van Velzen. "Die Belgische tegenstanders nemen dit toernooi ook heel serieus".

Het Delftse regioteam
Het Support 015-team, dat wordt gesponsord door Support (015), 7 Days More Living en de krant Delft op Zondag, doet mee met deze spelers: de doelmannen Marc Schouten (Concordia) en Timo Haak (Oliveo); de verdedigers Prashant Nandkoemarsing (SV Wippolder), Jeffrey Aarts (SV Nootdorp), Ché Jenner (DHC) en Lennart Krijger (Vitesse Delft); de middenvelders Mike Mesker (dvv Delft), Leroy Versteegen (SV Nootdorp), Marphe Redjosetiko (Vitesse Delft), Robert van der Zwan (Full Speed) en Sander Koeleman (Vitesse Delft) en de aanvallers René de Graaff (DHC), Ronald Besse (Full Speed) en Willem Groenewegen (DHL). Wie als coach optreedt, wordt na dit weekend bekend. Jan van den Akker zal het wegens privé-omstandigheden nièt zijn. Koos van der Burg en Peter Jansen zijn de teambegeleiders en Patrick Scheer is de verzorger.

Even rechtzetten
Besteedden we in de krant van vorige week aandacht aan de sponsoring van het Support 015-team en gingen we daarbij nogal knullig in de fout. Noemden we namelijk Rob van den Bulk, met zijn 7 Days More Living één van de sponsors van het Delftse regioteam, Rob den Dulk. Stom, stom, stom. En sorry, sorry, sorry.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12