Afbeelding

Het is maar dat u het weet - 09 December 2012

vaste rubrieken

Editie: Week 50, Jaargang 20 |

De verplichte rijbewijskeuring voor senioren wordt gehouden op dinsdag 18 december in SportArt-Jan Koster, Industriestraat 8. De kosten zijn 30 euro en een afspraak maakt u via 015-2566222. Op deze keuringslocatie kunnen ook automobilisten jonger dan 70 jaar met rijbewijs CDE terecht. Voor de keuring heeft u nodig: ingevulde Eigen Verklaring, klein beetje urine, overzicht van de medicijnen die worden gebruikt, bril voor auto of tv en het rijbewijs.

U bent van harte welkom op woensdag 12 december van 18.30 tot 20.30 uur in de Dorpsstraat van Nootdorp. Bij een bezoek aan de kraam van de Deel komt u gegarandeerd in de kerstsfeer. U vindt er kaarsen, kersthuisjes en keramiek in allerlei vormen en kleuren. Ook kunt u uw persoonlijke bestelling doorgeven en de Deel maakt het speciaal voor u. De Deel is een dagbestedinglocatie op het landgoed Craeyenburch. Hier worden mensen met een verstandelijke beperking begeleid in de leeftijd van 20 tot 70 jaar.

Van 8 tot en 29 december toont Galerie Terra Delft nieuw werk van de jonge kunstenaar Catrin Howell. Haar dierfiguren vinden hun oorsprong in de middeleeuwse legenden van Wales, de Mabinogion, waar zij opgroeide op een afgelegen boerderij in de Teifi-vallei. Op deze plek heeft zij een atelier in een oude, maar prachtige varkensstal. Catrins sculpturen roepen een wereld op die in de herinnering is blijven leven sinds je in je jeugd kennismaakte met sprookjes en legenden.

Musicalgroep Rits start met de workshop ‘Liedinterpretatie en Auditietraining’. Hij wordt gegeven door Sanne Kat-Runia en Maarten Kat op woensdag 9, 16, 23 en 30 januari van 20.00 tot 22.30 uur in ‘De Ruimte’ van Ipse de Bruggen aan de Mercuriusweg 1. Kosten: 40 euro. Deze workshop is geschikt voor mensen die willen gaan auditeren en voor mensen die van spelen en zingen houden en hun performance net dat beetje meer willen geven. Aanmelden: info@musicalgroeprits.nl.

Op zondagmiddag 16 december organiseert de Delftse Bigband Let’s Swing een Kerstmatinee in het clubgebouw van de Drumguards aan de Estland 2. Onder andere is panfluitist Mihai Puscoiu te gast. Toegang: 5 euro. Reserveren: info@letsswingdelft.nl. Kinderen tot 12 jaar gratis. Start: 14.00 uur.

Lieven Vandersypen is zondag 9 december vanaf 16.00 uur te gast in Ciccionina (Kromstraat). Hij bespreekt de fascinaties die zijn werk en leven hebben beïnvloed. Dit gebeurt aan de hand van filmbeelden, geluid, tekstfragmenten, afbeeldingen. Lieven Vandersypen (Leuven, 1972) laat zich als hoogleraar aan de TU Delft leiden door zijn fascinatie voor de kwantum theorie. Zelfs na 15 jaar te werken op dit gebied, blijft die theorie hem verbazen, bijvoorbeeld de bizarre voorspelling dat een atoom op twee plekken tegelijk kan zijn. Na het interview wordt een kleurrijk buffet verzorgd. Reserveren: delftsezomergasten@gmail.com.

Zaterdag 15 december spelen Leon Brock & the Tinkermen in café de Klok aan de Oude Delft. De muziek van Leon Brock is sterk geworteld in de Amerikaanse countryrock en Americana, maar draagt de kenmerken van de singer/songwriterstraditie die stijlvaste beoefenaars kent als Neil Young, Townes van Zandt en Steve Earle. De toegang is gratis en het concert begint om 22.00 uur.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12