Afbeelding

Dubbele zege voor Harry Payne en Kevin Rousseau

Algemeen

HOHENSTEIN-ERNSTTHAL - Zijspancourreur Harry Payne uit Pijnacker en zijn passagier Kevin Rousseau uit Frankrijk hebben vorig weekend een prachtige prestatie neergezet op de Sachsenring voor het Steinhausen Racing team: een dubbele Grand-Prix overwinning.

Op zaterdag vond de sprintrace van elf ronden plaats, waarin Harry en Kevin startten vanaf een tweede plaats op de grid en de eerste negen rondes de leiding wisten te behouden. Tijdens de op één na laatste ronde leken de gebroeders Christie van het Hannafin team er even met het goud vandoor te gaan, maar team Steinhausen pakte in de laatste bocht van de laatste ronde de voorsprong terug en won de race met een voorsprong van slechts een tiende van een seconde. Harry: “Toen de Christies ons voorbij kwamen dacht ik dat onze race erop zat, want onze band was op. We konden wonder boven wonder achter hen blijven hangen de laatste ronde. Tijdens de afdaling in de laatste ronde zei ik tegen mezelf: waar jullie ook remmen, ik rem later. En dat heeft goed uitgepakt!”

De hoofdrace van twintig rondes vond plaats op zondagochtend, en leek even verstoord te worden door heftige regenval. Twijfels over het gebruik van regenbanden of slicks deden de spanning even oplopen, maar ondanks de nattigheid wist het Steinhausen team de eerste bocht in te gaan als derde zijspan. Binnen twee rondes wisten Harry en Kevin de leiding te nemen. Wegens een flink aantal incidenten eindigde de race vijf rondes eerder met een rode vlag. Team Steinhausen pakte wederom de winst. Harry: “Het was een aparte race - ik moest ons tempo een aantal keer veranderen zodat we niet teveel risico’s zouden nemen. Gelukkig heeft het goed uitgepakt en hebben we weer een overwinning weten te behalen!”

Met deze resultaten kan gesproken worden van een bijzonder sterke start in het FIM Sidecar World Championship. Twee weken geleden wist het Steinhausen Racing team namelijk ook al een overwinning in Le Mans binnen te slepen. Momenteel staat Steinhausen bovenaan in het WK, met een verschil van drie punten met de wereldkampioen van 2021, Marcus Schlosser. De volgende race vindt over zes weken plaats in Most, Tsjechië. Updates van het team zijn te volgen via de social mediakanalen: @team45racing.