Burgemeester Björn Lugthart verwelkomde de groep 6-leerlingen van de Sint Jozefschool en groep 7-leerlingen van de Regenboog.
Burgemeester Björn Lugthart verwelkomde de groep 6-leerlingen van de Sint Jozefschool en groep 7-leerlingen van de Regenboog.

Cyber Agents tussen de 8 en 12 jaar gezocht!

Algemeen

PIJNACKER NOOTDORP - Veilig internetten is super belangrijk, vooral voor kinderen! Rond hun tiende hebben veel kinderen al een eigen mobiele telefoon, maar zijn ze zich ook bewust van de online gevaren? Gisteren vond in CulturA & Zo in Nootdorp een officiële aftrap plaats voor kinderen om de leerzame game HackShield te spelen en zo echte Cyber Agents te worden.  

Burgemeester Björn Lugthart verwelkomde de groep 6-leerlingen van de Sint Jozefschool en groep 7-leerlingen van de Regenboog. Hij riep de kinderen allemaal op om Cyber Agent te worden: “Help mij om alle inwoners te beschermen tegen digitale boeven. Door de game HackShield te spelen leer je alles over hacken, datalekken en veilig internetten. Samen maken we de gemeente online veilig!” 

Digitale kennis
De kinderen hadden vervolgens de primeur en bekeken de promotiefilm over HackShield op het grote scherm in het theater. Daarna werd de digitale kennis getest door een leuke quiz, gepresenteerd door digitale wijkagent Remco, jongerenwerker Younes en handhaver Romano. De Cyber Agents die uiteindelijk in de top 3 van de gemeente Pijnacker-Nootdorp komen, worden dit jaar in september gehuldigd door burgemeester Lugthart!