Dankzij een match in de DNA-databank heeft de politie zes jaar na een overval in Pijnacker een derde verdachte kunnen identificeren.
Dankzij een match in de DNA-databank heeft de politie zes jaar na een overval in Pijnacker een derde verdachte kunnen identificeren.

Derde verdachte overval Pijnacker na zes jaar geïdentificeerd

Algemeen

PIJNACKER - Dankzij een match in de DNA-databank is zes jaar na een overval in Pijnacker een derde verdachte geïdentificeerd. Dit meldt de politie online. De verdachte, een 25-jarige Amsterdammer, kwam zich afgelopen dinsdag melden aan het politiebureau en is daar aangehouden.

Op 29 maart 2018 was een bewoonster van een woning aan de Harnasch in Pijnacker alleen thuis toen zij in haar woning werd overvallen door twee mannen. Eén van de overvallers was verkleed als postbesteller en had aangebeld. Tijdens de overval werd de vrouw volgens de politie mishandeld, waarna de mannen haar gewond achterlieten en er met persoonlijke eigendommen vandoor gingen. Door een buurtbewoner die 112 belde was het kenteken van de vluchtauto bekend, die enige tijd later kon worden stopgezet. Twee Amsterdammers van destijds 19 en 20 jaar oud werden direct aangehouden.

Postbesteller
De twee Amsterdammers werden in 2019 veroordeeld tot celstraffen, maar de derde verdachte, de vermoedelijke postbesteller, bleek te zijn gevlucht. Zijn identiteit bleef onbekend, tot het moment dat hij vorig jaar werd aangehouden voor een ander feit en zijn DNA moest afstaan. Zijn DNA bleek overeen te komen met het DNA-profiel dat was aangetroffen op de goederen uit de vluchtauto. De man werd benaderd door de recherche en kwam zich afgelopen dinsdag zelf melden. Gisteren is hij voorgeleid aan een rechter-commissaris.