De verkeerstoren van voormalig vliegveld Rijswijk-Ypenburg opent in het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 april haar deuren voor publiek!
De verkeerstoren van voormalig vliegveld Rijswijk-Ypenburg opent in het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 april haar deuren voor publiek!

Expositie weekend en rondleidingen in De Verkeerstoren Ypenburg!

Algemeen

NOOTDORP - Naar aanleiding van 75 jaar NAVO (1949) heeft Stichting Erfgoed Koude Oorlog een landelijk expositieweekend samengesteld. De Verkeerstoren  zal als locatie en zendstationPA60YP van Robert Plat van Voormalig Vliegveld Rijswijk-Ypenburg in het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 april haar deuren openen voor publiek! 

Vanuit archief foto’s van de Verkeersleider Jan Voorn dienstdoende begin jaren 60 van Nato basis Ypenburg is het idee ontstaan om de technische inrichting van de toren en de koepel(Local Control) met de etages (Technische Ruimte, Approach Control en Chefs Verkeersleiding) weer zoveel mogelijk in oude staat terug te brengen en de bijbehorende apparatuur in de Verkeerstoren te exposeren. In samenwerking met de vrijwilligers van de EWI Studieverzameling van de TU Delft is er een selectie te zien van luchtvaart apparatuur en worden er rondleidingen gegeven door het gebouw. Er worden demonstraties met uitleg gegeven over de apparatuur en de bijbehorende procedures van deze periode. Ook is er werkende vliegtuignavigatie te zien en een compleet instrumentenpaneel uit de cockpit van een F-86 SABRE straaljager uit 1955 en een ground control radarsysteem. Meer informatie is te vinden op www.deverkeerstoren.nl. Parkeren is gratis!  

Rondleidingen:
Zaterdag 20 April 10:00 13:00 15:00 uur
Zondag 21 April 10:00 12:30 14:30 uur
Kosten: 10 euro per persoon
Tickets zijn te reserveren via info@verkeerstoren.nl 

Live Jazz Muziek op beide dagen van 16.30 uur tot 18.30 uur.