Op zaterdag 4 mei is het weer tijd voor de jaarlijkse dodenherdenking in Pijnacker-Nootdorp.
Op zaterdag 4 mei is het weer tijd voor de jaarlijkse dodenherdenking in Pijnacker-Nootdorp.

Dodenherdenking in Pijnacker-Nootdorp

Algemeen

PIJNACKER NOOTDORP - Op zaterdag 4 mei is het weer tijd voor de jaarlijkse dodenherdenking in Pijnacker-Nootdorp. In Pijnacker zal bij het monument in het Emmapark worden stilgestaan bij alle omgekomen Nederlandse oorlogsslachtoffers, in Nootdorp bij het monument in de Dorpsstraat. 

In Pijnacker is er eerst van 19.00 uur tot 19.35 uur een herdenkingsdienst in de RK Kerk Joannes de Dooper aan de Oostlaan. Hier zal Oratoriumkoor Cantando optreden en burgemeester Björn Lugthart zal een herdenkingsrede houden. Na de herdenkingsdienst zal om ongeveer 19.40 uur de stille tocht vertrekken naar het monument in het Emmapark, waar de Scouting Pijnacker en muziekvereniging Excelsior aanwezig zullen zijn. Op deze locatie volgt om 20.00 uur de gebruikelijke twee minuten stilte, waarna het Wilhelmus gezongen wordt en er enkele sprekers zullen spreken tot de aanwezigen. De burgemeester en raadslid Harald van Zielst leggen namens de gemeente een krans, maar ook andere organisaties zullen een bloemstuk of krans neerleggen. 

Nootdorp
In Nootdorp zal er om 19.15 uur een herdenkingsbijeenkomst zijn in de NH Kerk in de Dorpsstraat, waar muziekstukken worden gespeeld en verschillende teksten worden voorgedragen. Om ongeveer 19.45 uur zal er een korte wandeling volgen naar het monument naast het Oude Raadhuis, waar Harmonie Nootdorp een kort optreden zal verzorgen. Hierna zullen wethouder Frank van Kuppeveld en raadslid Bernard Minderhoud een krans namens de gemeente leggen, gevolgd door de twee minuten stilte. Aansluitend zal er de mogelijkheid zijn om zelf bloemen neer te leggen.

Houd er rekening mee dat er zowel in Pijnacker als in Nootdorp wegafsluitingen zijn tussen 19.15 uur en 20.30 uur. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.