Afbeelding

Krachtige dans, spoken word en muziek

Algemeen

De jeugdzorg staat momenteel scherp in de spotlight. Theater de Veste presenteert op 26 maart het aangrijpende en tegelijkertijd mooie ‘BIRDS’ van choreograaf en danser Dalton Jansen. Die op basis van zijn eigen ervaring met de jeugdzorg deze voorstelling heeft gemaakt.

Deze alom bejubelde performance is een krachtige beleving die een eenzame reis transformeert naar een inspirerende zoektocht. Dalton, opgegroeid in de jeugdzorg, keek uit het raam en zag de vogels. Zou hij, eens vrijgelaten, het redden in de buitenwereld? Hij onthult het uitdagende pad naar volwassenheid, in een voorstelling vol met dans, spoken word en muziek. Een reis door de geest van een jongere in de zorg. “Met ‘Birds’ geef ik jongeren in de jeugdzorg een stem,” zegt Dalton, die de verhalen van zijn mede jongeren omzet in een indrukwekkende mix van disciplines die ons uitnodigt tot zelfreflectie. 

Durf jij te dromen? Sla jij je vleugels uit, in de hoop te vliegen? Laat je meevoeren door ‘BIRDS’ en ontdek jouw eigen vlucht. 

Zie voor meer info:
www.theaterdeveste.nl