Niels van Leeuwen (r) was de beste Delftenaar. (Foto: PR)

Brons voor Delftse squashers op NK

Algemeen

DELFT - Vorig weekend werd in Amsterdam het Nederlands Kampioenschap squash gespeeld. Vier Delftenaren waren vanuit Squash Delft vertegenwoordigd en twee van hen: Niels van Leeuwen en Ilja van Elten, gingen met brons naar huis.

In de Heren 2 kwamen Hernan Guidi en Niels van Leeuwen in actie. Jurriën Smeets uit Drachten wist Hernan uit het toernooi te slaan, maar deze werd op zijn beurt door Niels verslagen. In de halve finale verloor Niels tegen de als eerste geplaatste Anthony Schwab. In de toorstfinale veroverde hij ten koste van Guido Ploem de derde plaats in zijn categorie.

Heren 6
In de Heren 6 kwamen twee spelers van Squash Delft uit: Daniel Keller (als eerste geplaatst) en Ilja van Elten (als tweede geplaatst). Daniel verloor helaas van Bjorn Spek en in een aantal wedstrijden daarna wist hij toch nog door te stoten naar een zesde plaats. Ilja nam het op tegen Rens Bahler en wist deze met dominant spel met 3-0 te verslaan. In de halve finale bleek Mourad Farahat, waar hij al in de pre-nationals tegen had verloren, nog steeds een maatje te groot te zijn. Uiteindelijk stelde hij in de verliezersfinale tegen Renger van Dijk zijn derde plaats veilig. Een mooie prestatie voor een debutant op het NK.

Belofte voor de toekomst
Bij de mannen in de hoogste categorie werd de 40-jarige Piëdro Schweertman voor de achtste keer op rij kampioen. Maar het was de pas 15-jarige squashster Renske Huntelaar uit Hoofddorp die voor een enorme stunt zorgde door de nationale titel bij de dames te veroveren. Daarmee is ze de jongste Nederlands Kampioen ooit. Wellicht een belofte, ook internationaal. In 2028 is squash voor het eerst een Olympische sport. Wie weet wat er dan kan gebeuren! Ook squash leren spelen? Kijk op www.squash-delft.nl