De MEP’ers van het Grotius College
De MEP’ers van het Grotius College

Leerlingen Grotius College doen mee aan regionale conferentie van het MEP

Algemeen

DELFT - Van woensdag 7 tot vrijdag 9 februari gingen zeven leerlingen van vwo 4 en twee van vwo 5 vroeg uit de veren om de trein te nemen naar Den Haag. Hier verzamelden ze zich namelijk om 8.30 uur op het Provinciehuis voor hun deelname aan de regionale conferentie van het MEP (Model European Parliament).

De dagen waren gevuld met felle debatten over de onderwerpen landbouw, economie, consumentenbescherming, werkgelegenheid, defensie en milieu. De leerlingen van het Grotius College uit vwo 4 vertegenwoordigden het land Zweden en moesten met tien andere landen (en dus andere scholen) resoluties opstellen over diverse probleeminstellingen. De resoluties, met daarin oplossingen voor de problemen, worden vrijdag gepresenteerd in de Statenzaal. Er zal dan ook gestemd worden over het aannemen van de resoluties. 

Regionale Conferentie
Vorig jaar deden de leerlingen uit vwo 5 mee aan de regionale conferentie en zijn zij uitgekozen om mee te doen met MEP Nationaal. Zij zijn nu voorzitter van een commissie en hoofdredacteur van het persteam. Bij het MEP is het niet alleen maar hard werken, tussen de vergaderingen door kletsen de leerlingen namelijk bij en maken ze kennis met elkaar. Soms is er tijdens de vergaderingen zelfs genoeg tijd voor een potje galgje. Kijk voor meer informatie op www.grotiuscollege.nl