Afbeelding

Mediation

Algemeen

De beslissing om te scheiden is moeilijk, doet pijn en gaat meestal gepaard met heftige emoties. De periode rondom een scheiding wordt vaak als een emotionele achtbaan ervaren, ongeacht wie het besluit om te scheiden heeft genomen.

Het is belangrijk om op een goede en respectvolle manier uit elkaar te gaan. Dat kan door middel van mediation. De mediator begeleidt de partners vanuit een onpartijdige positie. In het kader van mediation wordt passende aandacht besteed aan emotionele en relationele aspecten en het verbeteren van de communicatie. De mediator voorziet de partners van juridische informatie over hun scheiding en de gevolgen daarvan en begeleidt hen bij het maken van afspraken daarover. Ook is de mediator behulpzaam bij het vinden van passende oplossingen en de mediator zal de afspraken vastleggen in een overeenkomst en het traject bij de rechtbank afwikkelen.

Scheiden via mediation is meestal ook goedkoper dan een scheiding met twee advocaten. Scheidingsmediation valt steeds vaker onder de dekking van een rechtsbijstandsverzekering. Ook is het mogelijk om een vaste prijs af te spreken voor het hele mediationtraject. Dat is fijn als je vooraf wilt weten hoeveel de scheiding gaat kosten en daardoor kom je niet voor verrassingen te staan.

EBH Legal