Het Nederlands damkampioenschap voor veteranen vindt van 29 april t/m 3 mei plaats in Delft!
Het Nederlands damkampioenschap voor veteranen vindt van 29 april t/m 3 mei plaats in Delft!

Nederlands damkampioenschap voor veteranen!

Algemeen

DELFT - Het Nederlands damkampioenschap voor veteranen vindt dit jaar plaats in Delft! Naar verwachting komen van 29 april t/m 3 mei honderden senioren vanuit het hele land naar het Grotius College aan de Juniusstraat om mee te doen met het jaarlijkse damtoernooi.

Het kampioenschap wordt georganiseerd door de Stichting The Hague Open. De titelstrijd is overgenomen van Wageningen, waar tot en met 2019 het toernooi vijftien keer heeft plaatsgevonden. Vorig jaar was er in Voorburg een herstart en dit jaar wordt het toernooi dus in Delft voortgezet. Het toernooi heeft van de dambond een officiële status gekregen en kent behalve een algehele kampioen ook kampioenen in de leeftijdsklassen 50+, 60+, 70+ en 80+. Ook zijn er aparte ratingklassementen, bijvoorbeeld dat vrouwen een eigen klassement krijgen als er voldoende aanmeldingen zijn. Daaf Klasse zal dit jaar zijn nationale veteranentitel verdedigen en het totale prijzengeld bedraagt 1200 euro!

Programma
Het NK wordt op maandag 29 april rond 11.45 uur geopend door wethouder Karin Schrederhof. De deelnemers spelen acht rondes volgens het Zwitserse systeem, waarvan de laatste op vrijdag 3 mei. De categoriewinnaars ontvangen een geldprijs en een aandenken en de totale winnaar krijgt een kleine bijdrage van de KNDB voor deelname aan het Europese of Wereldveteranenkampioenschap.    

Kijk voor meer informatie over het kampioenschap op nkveteranen.kndb.nl.