Bondscoach Barry Schep en zijn assistenten Lotte van Montfort en Stijn Hoekstra hebben de selectie van Nederland U17 voor 2024 bekendgemaakt. In deze nieuwe selectie is ook plaats voor een aantal korfballers uit onze regio!
Bondscoach Barry Schep en zijn assistenten Lotte van Montfort en Stijn Hoekstra hebben de selectie van Nederland U17 voor 2024 bekendgemaakt. In deze nieuwe selectie is ook plaats voor een aantal korfballers uit onze regio!

Korfballers uit de regio opgenomen in selectie Nederland U17

Algemeen

DELFT - Bondscoach Barry Schep en zijn assistenten Lotte van Montfort en Stijn Hoekstra hebben de selectie van Nederland U17 voor 2024 bekendgemaakt. De bekendmaking vond plaats na de finale van de Talenten Challenge U17 tussen West en Zuid-West. In deze nieuwe selectie is ook plaats voor een aantal korfballers uit onze regio!

De Korfbal Challenge wordt georganiseerd door het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) en vindt ieder jaar plaats van 28 tot en met 30 december in Topsportcentrum Rotterdam. Overdag is de Talenten Challenge met toernooien voor regionale talententeams in de leeftijdscategorieën U15, U17 en U19. In de avond spelen ambitieuze teams uit binnen- en buitenland, waaronder TeamNL Korfbal, een vriendschappelijk toernooi. Voor de categorieën U17 en U19 is de Talenten Challenge het selectiemoment voor de nationale jeugdteams. Op zaterdag 30 december, na afloop van de U19-finale, wordt de selectie van Nederland U19 ook bekend.

Selectie
Op de lijst met namen van de mannen en vrouwen die deel uitmaken van de nieuwe selectie vinden we vier korfballers uit onze regio terug. Allereerst vinden we bij de vrouwen de namen van Jasmijn Los en Zoë Hoogervorst terug op de lijst. Beide dames spelen bij Avanti/Post Makelaardij in Pijnacker en zijn dus opgenomen in de nieuwe selectie van Barry Schep. Als we verder kijken op de lijst, vinden we ook de naam van Sacha Twerda terug bij de vrouwen. Deze speelster van Fortuna Delft is er ook bij in het nieuwe jaar! Op de lijst van de mannen is slechts één korfballer uit de regio terug te vinden, namelijk die van Levi van Nieuwenhuijzen. Hij is ook speler van Fortuna en zal in het nieuwe jaar samen met Sacha Twerda de Delftse club vertegenwoordigen bij de U17 van Nederland!