Delft is voorbereid op sneeuw en gladheid. Gladheidbestrijders staan klaar om wegen en fietspaden te bestrooien.
Delft is voorbereid op sneeuw en gladheid. Gladheidbestrijders staan klaar om wegen en fietspaden te bestrooien.

Delft voorbereid op sneeuw en gladheid

Algemeen

DELFT - Binnenkort kan het gaan vriezen of sneeuwen. Gladheidbestrijders staan klaar om wegen en fietspaden te bestrooien. De strooiwagens staan klaar langs de A13 in Delfgauw, bij het depot van de gemeente, Rijkswaterstaat en provincie. Op deze manier is Delft voorbereid op de gladheid en sneeuw.

De aannemer is al sinds de zomer bezig met de voorbereidingen. Er ligt voldoende zout om gladheid te bestrijden en de afgelopen weken hebben ze proefrondes gereden. Nu staan de gladheidbestrijders klaar om in actie te komen, vóórdat het glad wordt. De gemeente laat preventief strooien, wat dus ook betekent dat er vroeger gestrooid gaat worden. Het is dus mogelijk dat u de strooiers tegenkomt. 

Belangrijke wegen
Vóórdat het gaat vriezen of sneeuwen, wordt zo’n 220 kilometer aan wegen en fietspaden bestrooid. Dit gebeurt op belangrijke hoofdwegen, wijkontsluitingen, openbaar vervoerroutes, regionale fietspaden en wegen naar openbare gebouwen. Het moet voor iedereen mogelijk zijn om binnen 400 meter op een bestrooide weg te kunnen komen.

Routes
Delft kent meerdere strooiroutes, waarvan de grote strooiwagens over de hoofdwegen en grotere wegen gaan. Vier kleinere strooiwagens volgen een route over kleine wegen, fietspaden, de binnenstad en moeilijk bereikbare locaties. Deze wagens kunt u tegenkomen op het fietspad.

U kunt helpen gladheid te bestrijden door bijvoorbeeld regelmatig naar de weersverwachtingen te luisteren. Ook kunt u uw reis- en rijgedrag aanpassen en strooizout kopen bij een bouwmarkt. Gebruik ook winterbanden en maak stoepen ijsvrij. Het is mogelijk om plotselinge gladheid te melden via 14015 of via de pagina over gladheid