Bent u benieuwd naar meer innovaties uit eigen stad? De Techtalk Expo staat nog t/m 29 november in het stadskantoor!
Bent u benieuwd naar meer innovaties uit eigen stad? De Techtalk Expo staat nog t/m 29 november in het stadskantoor!

Bezoek de Techtalk Expo in het stadskantoor

Algemeen

DELFT - Delftse bedrijven werken wereldwijd aan een betere toekomst. Dit doen ze bijvoorbeeld met mos, mungbonen, mini-transducers en mangroves. Bent u benieuwd naar meer innovaties uit eigen stad? De Techtalk Expo staat nog t/m 29 november in het stadskantoor!

Het mosbeton van Respyre is over een tijdje al te bewonderen op een nieuw kantoorgebouw in Venray en een appartementencomplex in Purmerend. De missie van Respyre is de natuur in de stad brengen! Dat doet het bedrijf met speciaal ontwikkeld beton dat aantrekkelijk is voor mossen. Mos is goed in het opruimen van CO2 en stikstof. Bovendien breekt het fijnstof af, dempt het geluid, brengt het verkoeling en is het een fijne leefomgeving voor klein diertjes. 

Oldelft Ultrasound is gespecialiseerd in kleine transducers die worden ingebracht via de slokdarm. Het Delftse bedrijf is op dit moment het enige bedrijf in de wereld dat deze technologie kan leveren. Met een nóg kleinere transducer heeft Oldelft de methode nu ook geschikt gemaakt voor heel jonge kinderen. Door deze technologie kunnen kinderen met aangeboren hartafwijkingen beter worden behandeld. 

Proeon maakt op de Biotech Campus Delft superieure eiwitten uit kikkererwten en mungbonen. Het bedrijf werkt sinds 2018 aan de overstap van dierlijke eiwitten naar plantaardige eiwitten. Deze plantaardige eiwitten zijn bijvoorbeeld te klutsen, om je dezelfde ei-ervaring te geven. Voedselfabrikanten kunnen deze plantaardige eiwitten gebruiken om smakelijke producten en gerechten te maken. Duurzaam, lekker én diervrij!

De komende 75 jaar komt de zeespiegel naar verwachting tussen de 0,3 en 1 meter hoger te liggen. Deltares is een kennisinstituut dat gevolgen hiervan in kaart brengt én mogelijke oplossingen bedenkt. Daarnaast denkt Deltares na over hoe we de natuur kunnen inzetten om de kust te beschermen. In Nederland kunnen we dat onder meer doen met wilgenbomen. De experts van dit bedrijf werken over de hele wereld aan innovatieve oplossingen. 

Techtalk Expo
Deze en zeven andere Delftse innovaties zijn nog tot en met woensdag 29 november te bewonderen in de Techtalk Expo in het stadskantoor. Het stadskantoor is op werkdagen geopend van 08.30 uur tot 17.00 uur. Toegang is gratis! Adres: Stationsplein 1. 

Het mosbeton van Respyre is over een tijdje al te bewonderen op een nieuw kantoorgebouw in Venray en een appartementencomplex in Purmerend.
Deltares denkt na over hoe we de natuur kunnen inzetten om de kust te beschermen.