Logo delftopzondag.nl
Foto:

"Ik gebruik technieken die elkaar versterken"

  advertenties

Delft – Het gaat goed met de Shiatsupraktijk van Lennie Valk aan de Westerstraat in Delft. Hoe dat komt? "Ik twijfel niet aan de kracht van Shiatsu, zegt ze zelf. "Bovendien neem ik de tijd voor mijn cliënten en geef hen de gelegenheid om hun klachten te uiten. Luisteren is enorm belangrijk.

Lennie ontwikkelt zichzelf en haar praktijk door. Zo is er geïnvesteerd in een massagetafel zodat de praktijk nu ook toegankelijk is voor mensen die moeilijk op de mat behandeld kunnen worden. Net zo belangrijk is investeren in zichzelf: Lennie heeft haar kennis uitbreid met Japanse behandeltechnieken waaronder Japanse acupuncuur, moxa en cuppen. "Ik blijf mezelf bijscholen", zegt ze, "Want het is gewoon zo geweldig interessant!"
Kennis is belangrijk voor Lennie. Zo deed zij naast de 3-jarige opleiding tot Shiatsu-therapeut aan de Academie voor Chinese geneeswijze Qing-Bai ook nog een jaar Westerse medische basiskennis. "Daardoor mag ik mijzelf complementair therapeut noemen. Ik ben ook aangesloten bij diverse organisaties zoals de Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten en de stichting RBCZ, een overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen (artsen en therapeuten op hbo-niveau) certificeert en registreert."

Shiatsu
De gedachte achter Shiatsu is dat je door drukpunten te gebruiken de energiebanen in je lichaam beïnvloedt en zo het evenwicht in je lichaam herstelt. "Wat ik doe is het zelfgenezend vermogen van het lichaam aansporen." Zij behandelt mensen met uiteenlopende klachten: Rug- gewrichts- en menstruatieklachten, slapeloosheid, maar ook burn-out. Tijdens de behandeling kijk ik eerst naar de oorzaak van klachten en naar de onderliggende disbalans. En dit wordt zo nodig aangepakt met een combinatie van shiatsu, Japanse behandeltechnieken en ooracupunctuur. Shiatsu wordt over de kleding heen gegeven en is daardoor laagdrempelig: "Het is echt voor iedereen geschikt en prettig om te ondergaan. Het kan ook prima gecombineerd worden met andere vormen van therapie, zoals fysiotherapie, osteopathie of psychologie. En last but not least: een behandeling wordt ook vergoed door de zorgverzekeraar.

Japanse acupunctuur
Om haar cliënten nog beter van dienst te zijn doet Lennie nu ook een jaaropleiding Japanse acupunctuur, ook weer aan de Qing-Ba Academie. Een waardevolle aanvulling, vindt zij: "Ik heb gemerkt dat dat vooral op mensen met (langdurige) pijnklachten, stressklachten en diabetes type 2 een gunstige uitwerking heeft. Japanse acupunctuur werkt volgens vaste protocollen en is wat verfijnder dan de Chinese acupunctuur. Juist de combinatie werkt geweldig: de acupunctuur versterkt het effect van de Shiatsu."

Moxa
Een andere aanvullende techniek die Lennie gebruikt is moxa: "Moxa is een bijvoetskruid dat ik gebruik op de acupunctuurpunten van het lichaam. Het creëert een aangename warmte, heeft een ontspannende werking en werkt bijvoorbeeld ook heel goed bij littekens. Littekens veroorzaken vaak stagnaties. Door de maxabehandeling worden ze zachter en vaak ook kleiner.

Meer informatie over wat Lennie doet is te vinden op haar website www.valkshiatsu.nl. Of neem contact op met Lennie via 015-7504895.

Meer berichten