Het is maar dat u het weet

advertenties

Wethouder Hatte van der Woude van Onderwijs opent vrijdag 29 maart tussen 11.45 uur en 12.15 uur het nieuwe Montessori Kind Centrum, Montessori Delft aan de Jacoba van Beierenlaan 166 in Delft. Een feestelijke bijeenkomst!

Zaterdag 23 maart is er een kringloopmarkt in Schipluiden. U kunt heerlijk rondsnuffelen tussen allerlei tweedehands spullen en boeken. De kringloopmarkt is van alle markten thuis: elektrische apparaten, fotolijsten, lampen, tassen, mandjes, kleine meubeltjes enz. Voor elk wat wils. Ook zijn er CD's, Dvd's, lp's, puzzels of leuke gezelschapsspelen. De markt wordt gehouden in het Jeugdhuis, Kasteellaan in Schipluiden van 10.00 uur - 14.00 uur. De Kasteellaan kunt u vinden achter de AH, daar is ook gelegenheid om te parkeren. Deze markt is iedere 2e en 4e zaterdag van de maand. De opbrengst is bestemd voor het onderhoud van de dorpskerk! Voor meer informatie: toneijk@live.nl, tel. 06- 47286290.

Lezing in Bibliotheek Den Hoorn. Vanaf de Middeleeuwen tot in de jaren zestig van de vorige eeuw werden de waterwegen van Delfland intensief gebruikt voor het vervoer. Het zeil, de roeiriem, het trekpaard en de vaarboom waren belangrijke hulpmiddelen om de vaartuigen voort te bewegen. In de streek herinneren rolpalen, boogbruggetjes, vaarsloten en jaagpaden nog altijd aan de regionale scheepvaart. Verdwenen zijn de windassen, botenhuizen en secreten langs het water. Historicus Jacques Moerman besteedt in de lezing onder meer aandacht aan het groentevervoer naar de veiling in Den Hoorn en de vrachtvaarders van Schipluiden. De trekschuitroute van Delft naar Vlaardingen/Maassluis komt eveneens uitgebreid aan bod. De spreker gebruikt naast foto's van de huidige situatie ook afbeeldingen van oude kaarten, prenten en schilderijen. Het is een fraai overzicht van alles wat met het vervoer in de omgeving van Den Hoorn heeft te maken. U bent van harte welkom op woensdag 20 maart om 10.30 uur in het CittaSlowcafe in de Bibliotheek Den Hoorn.

Op 1 april (geen grap) start de Hardloper met een nieuwe beginnersgroep. Onder begeleiding van ervaren trainers worden de lopers klaargestoomd voor de 5 km van de Kadeloop op 6 juli in Schipluiden. Iedereen met of zonder ervaring kan meedoen. Start maandag 1 april om 20.00 uur bij de kantine van VV Schipluiden. Meer informatie: José van Wandelen, 015-3805069,josevanwandelen@gmail.com Zie: www.dehardloper.nl

In hartje centrum op Choorstraat 1, is het tijdens de verkiezingen op 20 maart voor het eerst mogelijk uw stem uit te brengen bij boekhandel Paagman. Vanaf 07.30 uur gaat het stembureau open, om 21.00 uur sluiten de deuren. Uiteraard is de winkel tijdens die tijden ook gewoon geopend. Op woensdag 20 maart stemt u voor de Provinciale Staten van Zuid-Holland en voor het bestuur van het waterschap, het Hoogheemraadschap van Delfland. In Delft zijn 49 stembureaus. U kunt zelf kiezen bij welk stembureau in Delft u wilt stemmen. Op uw stempas staat een stembureau in uw buurt, maar u kunt bij een stembureau naar keuze stemmen en dus ook bij Paagman.