Afbeelding

Casa del Sol: heerlijk Spaans/Portugees eten!

advertenties

DELFT - Vrijdag 9 november is de officiële heropening van Casa del Sol aan de Dasstraat in het Tanthof. Nieuwe eigenaren chefkok Johan en gastheer Tijmen staan te popelen om tout Delft van heerlijk traditioneel, authentiek Spaans/Portugees eten te voorzien. Ze lopen over van enthousiasme en hebben heel veel in petto.

"Ons menu bevat gerechten die hun oorsprong vinden in Lissabon en San Sebastian. Zoals de zeer in opkomst rakende pintxos voor de lunch, krakend vers stokbrood belegd met de mooiste ingrediënten van hoge kwaliteit. Want kwaliteit is waar wij voor staan, maar dan tegen een 'normale' prijs. Alles wordt elke dag vers bereid, de vis bijvoorbeeld wordt dagelijks vanuit Yerseke aangeleverd. Verder betrekken we onze boter, melk en room lokaal van een Abtswoudse melkveehouderij.
De feestelijke opening op vrijdag zal opgevrolijkt worden met Flamenco-muziek. Zaterdag 10 november zijn we ook open voor diner, maar vanaf woensdag 13 november zullen we vijf dagen per week (van woensdag t/m zondag) vanaf 11.00 uur tot 22.00 uur open zijn met een lunch-, borrel- en dinerkaart. Een kaart voor iedereen wat wils, want 'nee' verkopen we niet. We hebben dus ook gerechten voor vegetariërs en veganisten op het menu. Met een heerlijke Spaanse of Portugese wijn erbij om het plaatje af te maken."
Casa del Sol biedt plek aan 40 personen. Het tweetal loopt over van initiatieven. "Elke maand willen we onze klanten trakteren op fado of flamenco, we gaan een kookworkshop starten (maximaal 8 personen, op maandag en/of dinsdag) en we bekijken de mogelijkheid om onze klanten per taxi tegen een 'all-in' prijs te laten halen en brengen. Casa del Sol is ook af te huren voor lunch, diner, feesten en partijen (max. 40 personen). De reserveringen lopen gestaag binnen voor vrijdag 9 november, dus ik zou willen zeggen: Wees er snel bij!"