Afbeelding

Waterkwaliteit Delftse Hout aangepakt

advertenties

Het Algemeen Bestuur van het Hoogheemraadschap van Delfland kwam in een extra vergadering bij elkaar om tijdig te kunnen besluiten over de uitvoering van maatregelen voor de recreatieplas Delftse Hout. Delfland en de gemeente Delft willen de zwemplas nog vòòr het nieuwe zwemseizoen aanpakken.

Na een stevige discussie stemde een meerderheid van het bestuur voor de verbetering van de waterkwaliteit. Een belangrijk onderdeel daarvan is de aanpak van Blauwalg, dat ieder jaar weer voor problemen zorgt. Dit jaar werd Blauwalg met waterstofperoxide te lijf gegaan, maar dat is geen ideale aanpak. Door de aanleg van natuuroevers, baggeren en een verbeterde doorstroming wordt algenbloei voorkomen. De maatregelen worden samen met de gemeente Delft en in goed overleg met de recreatieondernemers uitgevoerd.

Enkele fracties stemden tegen. Sommigen vinden het verbeteren van de zwemwaterkwaliteit niet nodig. Anderen vinden het geen zaak voor Delfland of beoordelen maatregelen zoals natuurvriendelijke oevers te duur. De zwemwaterkwaliteit in Delftse Hout is bovendien goed en uitstekend en voldoet aan alle normen, zo betoogde één van de partijen. Maar dit is een investering voor meerdere jaren, die hopelijk de huidige kunstmatige ingrepen met waterstofperoxide en kwaliteits-baggeren overbodig maakt. Daarmee is de maatregel ook weer kostenverlagend, merkte een voorstander op.
Meer info: www.hhdelfland.nl