Fototentoonstelling in Huis van de Stad

advertenties

Binnenkort is er in het Huis van de Stad (Stadskantoor) een tentoonstelling van foto´s van en over gemeente Freiberg, de Duitse partnerstad van Delft.

De stichting Delft-Freiberg onderhoudt een vriendschappelijke stedenband tussen de gemeente Delft en de gemeente Freiberg in Duitsland. Freiberg, al meer dan 32 jaar partnerstad van Delft, heeft een tiental fotografen uit haar partnersteden de gelegenheid gegeven om in het kader van het project "Gekruiste Blikken" tijdens een driedaags bezoek Freiberg vast te leggen. Dat deden zij geheel volgens hun eigen interpretatie en creativiteit. Namens Delft was Maurits Pekelharing daar bij.

Deze foto's werden gebundeld tot een fraai boek en van de mooiste werd een reizende tentoonstelling samengesteld. De collectie komt nu op 28 september naar Delft en zal te zien zijn tot 31 oktober in het Stadskantoor. Er komt een delegatie van de Gemeente Freiberg mee om bij de opening aanwezig te zijn. Tevens komen dan drie fotografen uit Freiberg om tijdens een driedaags bezoek een reeks foto's van Delft te maken waarbij zij ook nu hun artistieke talenten zullen aanwenden.

De tentoonstelling wordt op vrijdag 28 september om 17.00 uur door wethouder mevr. Martine Huijsman geopend. Daarna is de tentoonstelling te bezichtigen op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdagavond tot 20.00 uur.
Meer info op
www.stichtingdelft-freiberg.nl