Luise van Luik in de praktijk van Feel Good Haptonomie aan de Waterloop 6, waar donderdagavond 6 september een informatieavond is.
Luise van Luik in de praktijk van Feel Good Haptonomie aan de Waterloop 6, waar donderdagavond 6 september een informatieavond is. (Foto: Jesper Neeleman)

Bij Feel Good Haptonomie is het lichaam aan het woord

  advertenties

Feel Good Haptonomie organiseert donderdagavond 6 september van 19.00 uur tot 21.00 uur een open avond in de praktijk aan de Waterloop 6. Iedereen die meer wil weten over Haptonomie of de therapievorm zelf wil ervaren, is van harte uitgenodigd.

Haptotherapeut Luise van Luik vertelt wat Haptonomie kan betekenen voor mensen. "Haptonomie gaat over bewustwording van jezelf", vertelt ze. "Wat voelt goed en wat voelt niet goed? Die grenzen vinden mensen vaak moeilijk te bepalen. Doordat we er meestal niet bewust over nadenken gaan we vaak over die grenzen heen. Ik help de mensen door middel van lichamelijke aanrakingen te ontdekken wat hun grenzen zijn en hoe ze ermee om kunnen gaan." Het voelen en herkennen van die grenzen bevordert bovendien de gezondheid, aldus Luise. "Als mensen naar hun eigen grenzen luisteren, of ze oprekken, wordt hun vitaliteit vergroot en ook hun belastbaarheid neemt toe. Het helpt mensen in hun kracht te komen en keuzes te maken die bij ze passen."

Een behandeling begint altijd met een gesprek, waarbij de hulpvraag wordt onderzocht. Daarna volgt een oefening. Luise maakt bij de oefeningen vaak gebruik van grote ballen waar de cliënten bijvoorbeeld op mogen zitten. Door te observeren hoe ze dit doen, kan ze al een hoop opmerken. Door haar hand op de blote rug van de cliënt te leggen, krijgt ze informatie. "Als ze mij voelen, voelen ze snel ook zichzelf. Ik ben het middel om daar bij te helpen. Als mensen ervaren waar en hoe zij spanning vasthouden in hun lichaam, zoals opgetrokken schouders, stijve nek, aangespannen billen, herkennen ze dat ook in hun dagelijkse leven wanneer ze dat doen. Alleen al dat besef doet de spanning afnemen. Ze voelen dat ze het rustiger aan moeten doen om geen rug-, schouder- of nekpijn te krijgen. Op termijn scheelt dit heel wat bezoekjes aan de fysio. Het lichaam vertelt als het te zwaar wordt en je kunt er naar luisteren.

Meer info via www.feelgoodhaptonomie.nl of bel naar 06-46415264.

Meer berichten
 
CustomHtml_1