Zondag 9 september sluit de tentoonstelling  Art Nouveau / Nieuwe Zakelijkheid / Delft (foto: PR)
Zondag 9 september sluit de tentoonstelling Art Nouveau / Nieuwe Zakelijkheid / Delft (foto: PR) (Foto: )

Inspiratiebijeenkomst in Museum Prinsenhof

  advertenties

De afgelopen vijf maanden presenteerde Museum Prinsenhof Delft het 'Delftse wonder': een periode tussen 1880 en 1940 waarin Delft uitgroeide tot hét centrum van de kunst en kunstnijverheid in Nederland.

Met een spraakmakende vormgeving en prachtige objecten heeft het museum dit bijzondere verhaal vorm gegeven. Heb je de tentoonstelling nog niet gezien? Dit is je laatste kans: Art Nouveau / Nieuwe Zakelijkheid / Delft sluit namelijk op zondag 9 september!
Vooruitstrevende Delftse ondernemers, zoals Jacques van Marken en de Nederlandse Kabelfabriek, geven eind 19e eeuw een impuls aan het artistieke klimaat in Delft. Door kunstenaars zoals Jan Toorop en Piet Zwart in te huren, weten zij de afzetmarkt van hun producten enorm te vergroten. Ook de voorloper van de TU Delft, de Polytechnische School, speelt hierin een belangrijke rol door het opleiden van kunstenaars en industriëlen. Museum Prinsenhof staat stil bij deze wisselwerking tussen kunst, kennis en industrie.

Op donderdagavond 6 september organiseert Museum Prinsenhof Delft daarom de inspiratiebijeenkomst 'Delfts Design: Big Business'. Tijdens dit evenement staat de vraag centraal in hoeverre er een wisselwerking is tussen industrie, onderwijs en kunst binnen de hedendaagse commerciële wereld. Hoe kijken ondernemers naar creativiteit en kunst en hoe zetten zij dit in om hun succes te vergroten? Twee inspirerende sprekers dagen ondernemers, designers en studenten uit om hierover na te denken. De sprekers zijn Jeroen Lutters (Lector kunst- en cultuureducatie, Hogeschool ArtEZ) en Stefan Flik (Eigenaar XD Designers).

Het evenement is gratis voor studenten. Na afloop is er gelegenheid om de tentoonstelling te bezoeken. Meer informatie: www.prinsenhof-delft.nl

Meer berichten
 
CustomHtml_1