De fabriek PAAUW 1651 is gratis te bezoeken
De fabriek PAAUW 1651 is gratis te bezoeken (Foto: )

Opening PAAUW 1651 is 'droom die uitkomt'

  advertenties

Op 1 juli 2018 heeft familiebedrijf Heinen Delfts Blauw, Delft Pottery de Delftse Pauw overgenomen. Heinen Delfts Blauw is een familiebedrijf waarin vader en zoon Heinen furore maakten als schilders. Eerst als hobbyisten, maar al snel begonnen zij een eigen winkel en atelier aan de Prinsengracht in Amsterdam.

In de afgelopen jaren zijn er winkels in Delft, Amsterdam en Curaçao bijgekomen. Daarnaast is er een fabriek in Putten waar het oude ambacht nog uitgeoefend wordt. Al een tijd waren er plannen om ook een publiekstoegankelijke fabriek in Delft te openen. Met de overname van Delft Pottery de Delftse Pauw, is deze droom werkelijkheid geworden.

Nieuwe naam
Met de overname is er ook een nieuwe naam geïntroduceerd: PAAUW 1651, de Delfts blauw fabriek (by Heinen Delfts Blauw). Hiermee is teruggegaan naar de basis waaruit de eerste fabriek 'de Paauw' is opgericht in het jaar 1651. Oude tradities zullen niet opzij worden gezet, maar zullen voortleven in onder meer het traditionele handschilderwerk. Maar Heinen Delfts Blauw staat ook voor vernieuwing en het creëren van nieuwe tradities. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in de samenwerking met bekende Nederlandse ontwerpers zoals Richard Hutten en Marcel Wanders. Met deze mooie mix van traditie en vernieuwing zullen de komende jaren de bezoekers bij PAAUW 1651 van harte welkom worden geheten.

Rondleiding
De fabriek aan de Delftweg 133 te Rijswijk kan gratis bezocht worden. Tijdens de rondleiding wordt u begeleid door een persoonlijke gids die u alles vertelt over het productieproces van Delfts blauw aardewerk. Kijk voor meer informatie op www.heinendelftsblauw.nl.

Meer berichten