Afbeelding

Hemd van het lijf: Alexandra van der Wilk

advertenties

Alexandra van der Wilk is als voorzitter al jarenlang betrokken bij de organisatie van de avondvierdaagse, die maandag weer van start gaat.

1. Waarom wilde je bij de Bernadette Mariaschool op de foto?
De school gunt ons al jaren de gelegenheid om hier een startavond te organiseren. De eerste avond van de vierdaagse vertrekken de wandelaars vanaf deze school.

2. Hoe ben je betrokken geraakt bij de organisatie?
Tien jaar geleden hield het toenmalig bestuur ermee op en dreigde de avondvierdaagse op te houden te bestaan. Toen is een kersvers bestuur, waaronder ik, opgestaan om de boel over te nemen.

3. Wanneer is het evenement?
Maandag 28 mei tot en met vrijdag 1 juni. Het zijn vijf avonden, omdat deelnemers een avond over mogen slaan. Kan je even je voetjes te ruste leggen! Dat is wel nodig hoor als je elke avond 5 of 10 kilometer wandelt.

4. Waarvandaan vertrekken de deelnemers?
Elke avond vanaf een andere locatie, zodat ze ook niet steeds dezelfde route lopen, dan wordt het saai. De eerste avond lopen ze een mooie route door de Delftse Hout.

5. Wat is er zo leuk aan de vierdaagse?
Het plezier dat we beleven. De gekke foto's, de feestelijkheden eromheen, de bloemenhuldiging op De Markt, de ballonenclown, de gezelligheid. Het is ieder jaar weer een gezellige chaos!

6. Is het ook lastig om te organiseren?
Het moeilijkste is om 3.500 mensen veilig over de straat te krijgen, zonder ongelukken en incidenten. Dat zou nooit lukken zonder een heleboel vrijwilligers.

7. Loop je zelf ook mee?
Tot tien jaar terug liep ik zelf ook altijd mee, maar als voorzitter kan dat eigenlijk niet. Je bent te druk bezig met andere dingen. Maar de laatste avond loop ik wel mee, voorop met mijn twirlvereniging Colours!

8. Is er nog een thema aan verbonden dit jaar?
Ja, dit jaar is het thema 'Over de finish, pak je kansie, doe dit in je onesie!'. Het thema is verzonnen door kinderen. We hopen dat iedereen leuk verkleed over de finish komt op de laatste avond! Het schijnt wel 28 graden te worden, dus hopelijk krijgen de kids geen spijt van hun thema! Maar ach, beter warm dan regen toch?

9. Kunnen mensen nog steeds inschrijven?
Zeker, hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Tot zondagavond kan men zich nog inschrijven via de website www.avondvierdaagsedelft.nl en maandagavond bij de Bernadette Mariaschool.

10. Als ik burgemeester zou zijn van Delft dan... Zou ik dit soort initiatieven en kleine verenigingen blijven steunen. Het is elk jaar weer een kunst om de financiering rond te krijgen. Het zou zonde zijn als dit soort leuke initiatieven om zeep worden geholpen door gebrek aan steun.

!