Rens en Bart staan tijdens de Open Huizenroute standby.
Rens en Bart staan tijdens de Open Huizenroute standby.

"Zorg dat je een makelaar in huis hebt"

advertenties

Op 7 april is er weer een NVM Open Huizenroute. Wie op zoek is naar een nieuwe woning kan volop ideeën en inspiratie opdoen en misschien loop je deze dag wel tegen je droomhuis aan! Of toch niet?

"Je kunt je haast gaan afvragen of er wel een Open Huizenroute komt", peinst Björnd van Björnd Makelaardij hardop. "het aanbod aan huizen is erg klein geworden. Tenminste, op het eerste gezicht."

Verborgen voorraad
Dat is een dusdanig cryptische omschrijving dat Björnd die misschien maar even moet verduidelijken: "De huizenmarkt is veranderd", legt hij uit. "Als we tegenwoordig een huis te koop zetten plannen we meestal ook meteen open huis in. Eigenlijk is het dus iedere week Open Huis." Daarmee is het aantal woningen dat op een speciale bezichtigingsdag wordt opengesteld inderdaad kleiner. Maar er speelt nog iets: "Eigenlijk is ons beeld van de markt vertekend. Oppervlakkig gezien is het aanbod laag. Maar dat komt voor een deel ook omdat mensen vaak wachten met het te koop zetten van hun huis, tot ze zèlf iets gezien hebben wat ze willen kopen. Het vertrouwen is zo groot dat mensen verwachten snel te verkopen." Er bestaat dus zoiets als een 'verborgen voorraad', betoogt Björnd. "En het is onze taak als makelaar om die verborgen markt te ontsluiten. Dat betekent dat we veel tijd besteden aan het verkennen van de markt en het leren kennen van mensen, zodat we snel aanbod en (eventuele) vraag bij elkaar kunnen brengen. Op het moment dat wij weten dat iemand alleen al met de gedachte speelt om te verkopen, kunnen wij dat weer meenemen in onze adviezen aan de klant, en zo eigenlijk de markt voor zijn. Op die manier is een koop soms al haast gesloten nog voor het huis daadwerkelijk te koop gezet wordt." Maar hoe kom je er dan als koper nog tussen? "Ik zou zeggen, neem vroeg contact met ons op en vertel je wensen", zegt Björnd. "Eigenlijk moet je gewoon permanent een makelaar paraat hebben."

Stand by
En wat wordt het dan aankomende zaterdag? "Er zullen ongetwijfeld huizen open zijn voor bezichtiging. Wij zijn uiteraard ook open en stand by. "Je kunt zó binnenlopen voor een kennismaking. Iets moois gezien? Bel ons of kom langs en wij kunnen meteen advies geven en overgaan tot actie! Het Björnd team staat paraat: Bart is op zaterdag 30 september te bereiken onder nummer 06-52643984 en Rens onder nummer 06-21285533.

Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
(hoek Binnenwatersloot)
2611 BD Delft
Telefoon015 213 51 39
E-mailinfo@bjornd.nl